Kunststof kozijnen VZ Stalling

Locatie: Dronrijp

 

VZ Stalling te Dronrijp biedt ruime mogelijkheden in stalling en onderhoud van o.a. caravans, aanhangers of trailers. Eigenaar Ben P. de Vries is eind 2013 bij de stalling een eigen woning gaan bouwen en heeft daarvoor in 2014 kunststof kozijnen besteld bij D&O en deze vervolgens zelf geplaatst. 

Kunststof kozijnen van Schüco

Kunststof-kozijnen-VZ-stalling-6Het betrof hier een rechtstreekse levering waarbij de eigenaar zich uitermate goed verdiept heeft in de verscheidenheid van materialen en mogelijkheden van kunststof kozijnen van Schüco. Uit de verschillende soorten profielen is gekozen voor het verdiepte profiel met doorlopende aanslag en een rechte hoekverbinding (net als bij een houten kozijn – ook wel bekend als Hollandse hoek). Aan de buitenzijde een crèmewitte houtnerfstructuur en aan de binnenzijde gewoon glad in dezelfde kleur. Voor de deuren en ramen is voor de buitenkant een andere kleur gekozen, namelijk antracietgrijs met houtnerfstructuur. Dit geeft de woning niet alleen een karakteristieke uitstraling maar past op die manier in zijn geheel perfect bij de 3000m² stalling.

HR++ beglazing en meer

Voor het type beglazing ging er een duidelijke voorkeur uit naar hoogrendement isolatieglas, waarbij voor de badkamer raamdecoratie tussen het glas (Pilkington Insulight™ ScreenLine®) en voor de draai-kiepramen onder en boven inzethorren zijn aangebracht.

Colorbel glaspanelen

Ter afwisseling van ‘gewone’ HR++ beglazing zijn tevens onderhoudsvrije colorbel glaspanelen gemonteerd. Uit 30 geselecteerde kleuren en 6 metallics is hier gekozen voor een antracietgrijs sandwichpaneel met isolatiemateriaal.

Kunststof stelkozijnen

Voorafgaand aan het plaatsen van de kunststof kozijnen zijn er eerst kunststof stelkozijnen geplaatst. Voor dit nieuwbouwproject hebben wij het R 2001 kunststof stelkozijn met verbredingsprofiel geadviseerd, omdat dit type geschikt is om een spouwbreedte te overbruggen van 105 tot 160 millimeter.

De foto’s van de woning bij VZ Stalling te Dronrijp zullen u zeker inspireren. Wij bedanken de eigenaar hierbij tevens voor de prettige samenwerking. Wat ons betreft een zeer geslaagd project. Vragen? Neem gerust contact met ons op.