Antistatisch en uv-werend acrylaat

Antistatisch en uv-werend acrylaat is uniek materiaal met oneindig veel toepassingsmogelijkheden. Het acrylaat gebruiken we niet alleen voor kunst- en museumdoeleinden, maar ook in de grafische industrie en de food & beverage sector. Daarnaast is het ook in de interieur- en jachtbouw een geliefd product. 

D&O Bouwglas kan u op maat gesneden acrylaatplaten leveren. Het product (in de volksmond ook wel plexiglas genoemd) is sterk, licht van gewicht, kleurecht, weerbestendig en gemakkelijk te verwerken. Daar waar het gewone acrylaat zowel binnen als buiten toegepast wordt, vaak als scheidingswand, worden de antistatische en uv-werende platen meer voor specialistische oplossingen ingezet.

Antistatisch

Het antistatisch acrylaat past als lens in een camera-inspectiesysteem om te voorkomen dat fijnstof zich aan de lens hecht. Daardoor is het niet nodig om de lens steeds schoon te maken en ontstaat er geen vertraging in het inspectieproces. Op deze wijze zorgt de antistatische werking voor een optimale kwaliteitscontrole.

Uv-werend

Het uv-werend acrylaat is onder andere gebruikt als kijkvenster bij inktpatronen om te zien of bijvullen noodzakelijk is. Te denken valt aan industriële printers in een productieproces. Het venster mag absoluut geen zonlicht doorlaten om te voorkomen dat de inkt verkleurt en de printer niet de kleurkwaliteit levert die is gevraagd. De uv-bestendige, in combinatie met de antistatische werking, zorgt hierdoor voor een hogere productiekwaliteit.

Direct een acrylaatplaat bestellen?Neem contact met ons op

Meer kenmerken

Naast bovengenoemde kenmerken heeft dit type product ook anti-reflecterende eigenschappen. Daardoor is het vaak gebruikt voor het tentoonstellen van kunstwerken in vitrines en bij inlijstingen van schilderijen. En wist u dat dit acrylaat ook ontwikkeld is voor fotoprint en fotoverlijming, onder andere Diasec? En dat wij voor u een foto op een acrylplaat kunnen printen?

Samengevat, zijn de toepassingen oneindig waardoor we ons product in allerlei branches terugvinden. Omdat alle kenmerken aanwezig zijn in één product, blijkt uit dit alles dat ons acrylaat een totale bescherming biedt voor artikelen met een commerciële en/of emotionele waarde.

Meer informatie over acrylaat

D&O Bouwglas biedt een groot assortiment in uiteenlopende diktes (3, 4.5 en 6 mm). Met een eigen lasermachine bieden wij extra service qua snijden (zeer kleine modellen mogelijk). Aangezien we kunnen leveren uit voorraad en het transport in eigen beheer hebben (in samenwerking met Glashandel Wybenga), kunnen we u snel voorzien van een acrylaatplaat op maat.

Heeft u vragen over dit unieke product of wellicht de vraag of het geschikt is voor een specialistische toepassing? Neem gerust contact met ons op!