Friese Energiepremie voor uw klanten

19 februari 2015


Woningeigenaren in de provincie Fryslân kunnen tot € 2.800,- subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen via de Friese Energiepremie. De Friese energiepremie is een van de projecten uit het programma Wurkje foar Fryslân. Hiermee doet de provincie Fryslân een ongekende investering van € 300 miljoen (opbrengst Nuon-geld) in de mienskip en is ook in 2015 nog geldig.

Hebt u een klant die bijvoorbeeld HR++ glas en/of kozijnen (U ≤ 1,2 of een spouw ≥ 15 mm.) wil laten plaatsen? En is de woning minimaal één jaar oud? Dan kan er door de klant een subsidieaanvraag ingediend worden. Zijn er in die buurt drie klanten die dezelfde energiebesparende maatregelen toepassen dan kunnen ze gezamenlijk een aanvraag indienen, waardoor ze een bonus van € 250,00 per adres ontvangen.

Minimale oppervlakte

Naast isolatie- en U-waarden stelt de Friese Energiepremie een oppervlakte-eis. In de afbeelding hieronder ziet u welke eisen er voor het plaatsen van HR++ glas per type woning gelden. Bron: http://www.snn.eu/friese-energiepremie.

Tabel_opp_eisen_Friese_Energiepremie_D&O

Let op: uw klanten moeten eerst de subsidie aanvragen voordat zij verplichtingen met u aangaan. Heeft u de energiebesparende maatregelen al uitgevoerd, dan komt uw klant dus niet meer in aanmerking voor subsidie. Download de Brochure Friese Energiepremie en stuur deze uitgebreide informatie bij een aanvraag direct naar uw klant.

Friese Energiepremie voor uw klanten

Uw klanten, de particuliere woningeigenaren kunnen de subsidie online aanvragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Is uw klant lid van een Vereniging van Eigenaren en willen meerdere leden gemeenschappelijke vloeren, daken en muren laten isoleren dan kan de vereniging de aanvraag rechtstreeks indienen.

Bent u benieuwd naar andere energiebesparende maatwerkoplossingen? Vraag dan vrijblijvend advies aan!