OptiView ontspiegeld glas

OptiView is ontspiegeld glas en gebruiken we om zichtbare reflectie te verminderen. Door middel van een speciale anti-reflecterende coating, aangebracht op extra helder OptiWhite glas, nemen we het weerspiegelende beeld en reflectie op glas zoveel mogelijk weg.

Pilkington OptiView™ ontspiegeld glas in combinatie met een PVB-folie biedt bescherming tegen uv-straling. Dit type glas is een perfecte keuze wanneer (uit)zicht en helderheid van groot belang zijn en weerspiegeling beperkt dient te worden. Het ontspiegeld glas gebruiken we bijvoorbeeld in abri’s, vitrines, winkelgevels, etalages, gevelbeglazing, showrooms en een tal van andere toepassingen zoals moderne sportcomplexen en landschappelijk ingepaste recreatiefaciliteiten. Verticaal geplaatst is het ook toegepast in een glazen atrium.

Uitvoeringen OptiView

Bij D&O Bouwglas zijn twee uitvoeringen op bestelling of uit voorraad leverbaar. In de eerste plaats Pilkington OptiView™ (op bestelling) en in de tweede plaats Pilkington OptiView™ Ultra DC (uit voorraad).

De standaard uitvoering is een één- of tweezijdige gecoate glassoort. Direct nadat het glas uit de oven komt brengt men de coating aan. In de geharde uitvoering is dit glas heel geschikt voor toepassingen buiten (bijvoorbeeld abri’s). De reflectiewaarde bij dit type is 2%.

Bij de Ultra DC uitvoering is een speciale en tevens dubbele coating in een later stadium aangebracht waardoor de reflectiewaarde minder bedraagt dan 1%.

Direct OptiView ontspiegeld glas bestellen?Neem contact met ons op

Schematische weergave van de verschillen

Verschillen ontspiegeld glas OptiView

 

Samengevat

Pilkington OptiView™ heeft een duurzame coating. Niet alleen blokkeert de coating 99% (standaard 57%) van de uv-stralen, maar biedt het ook een betere doorkijk van buiten naar binnen en andersom. De lichtreflectie is hiermee verminderd tot minder dan 2%, waar dit normaal 8%. Naast de akoestische prestaties biedt dit glas extra veiligheid.

Vragen over OptiView?

U kunt diverse brochures downloaden voor meer informatie of inspiratie.

  1. Algemene brochure
  2. Pilkington OptiView en Pilkington OptiView Protect richtlijnen gebruik en verwerking
  3. Brochure reinigingsinstructies consument

Heeft u vragen over ontspiegeld glas, over de uitvoeringen, de verschillen, toepassingen of wilt u misschien direct bestellen? Neem gerust contact met ons op.

Bekijk hieronder de video [Engels] van dit prachtige glasproduct.