Pilkington Anti-condensatie Glas

6 oktober 2014


De vraag naar meer comfort en beglazing met hoge thermische isolatiewaarden neemt toe. Een gevolg van deze hoge thermische isolatie is dat er condens (dauw) kan ontstaan op de buitenzijde van isolatieglas, met name in de lente en de herfst. Het nieuwe Pilkington Anti-condensatie Glas vertraagt en, in veel gevallen, voorkomt de aanzet van condens en verbetert daarmee het zicht door het raam.

Condensatie

Anti-condensatie_glas_D&O_FranekerCondensatie op de buitenzijde van isolatieglas is een natuurlijk fenomeen dat plaatsvindt als de externe oppervlaktetemperatuur van het glas daalt onder het dauwpunt*. De aanwezigheid van condensatie op de buitenzijde van isolatieglas is het bewijs dat het isolatieglas thermisch efficiënt is en effectief werkt. Pilkington Anti-condensatie Glas heeft een lage emissiefactor en houdt de temperatuur van het externe oppervlak hoger dan het dauwpunt. Het is ontwikkeld om de aanzet van externe condensatie op isolatieglas te vertragen en in veel gevallen te voorkomen. Dankzij dit glas neemt, in vergelijking met standaard isolatieglas, het aantal momenten af dat er condensvorming optreedt aan de buitenzijde van het glas.**

* Dauwpunt – is het omslagpunt waarop lucht verzadigd raakt met vocht. Beneden deze temperatuur ontstaan er waterdruppels op de oppervlakte, zoals op autoruiten of aan de buitenkant van ramen na een heldere nacht.

** Onder dezelfde omstandigheden (zoals dezelfde Ug-waarde, temperatuur, vochtigheidsgraad, windsnelheid, plaatsing van raam, enz.) vertraagt en, in veel gevallen, voorkomt Pilkington Anti-condensatie Glas de aanzet van condens in vergelijking met hetzelfde glas zonder anti-condensatie coating.

Producteigenschappen

  • Pilkington Anti-condensatie Glas is Pilkington Optiwhite™ (extra helder glas) voorzien van een on-line coating op positie 1 (buitenzijde) en is verkrijgbaar in 4 mm en 6 mm dikte.
  • Vertraagt en voorkomt in veel gevallen externe condensatie op het isolatieglas.
  • Het is een duurzaam product en is eenvoudig te reinigen en te verwerken.
  • Kan gebruikt worden in vele commerciële en huishoudelijke toepassingen.
  • Vele combinaties mogelijk zoals met Pilkington Optitherm™en Pilkington Optilam™ en in geharde uitvoering.

Meer producteigenschappen kunt u vinden in de folder: Pilkington Anti-condensatie Glas.