Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas noemen we ook wel veiligheidsglas. Glas is een duurzaam product om mee te bouwen maar wanneer er een breuk ontstaat kan het levensgevaarlijk zijn. Vandaar dat we in de glasbranche dit glas gebruiken op plekken waar risico’s aanwezig zijn dat iemand door het glas heen kan vallen. Gelaagd glas zorgt er bijvoorbeeld voor dat bij een breuk het glas niet in scherven uiteen valt.

Wat is gelaagd glas precies?

Zoals gezegd valt dit type glas niet in stukken uiteen. Dat komt omdat het glas uit in ieder geval twee glasblad bestaat, met daartussen een folie die ervoor zorgt dat het glas bij een eventuele breuk niet uiteen valt. Dus ontstaan er geen gevaarlijke scherven en is er geen risico op ernstig lichamelijk letsel. De ruit blijft bij een breuk één geheel. Het is dus onmogelijk door de ruit heen te vallen als de ruit voldoende dik is. Daarom noemen we dit type glas ook wel doorvalveilig glas.

Gelaagd glas als afscheiding in restaurant

Foto: Vakgroep Glas Bouwend Nederland

Meer over veiligheidsglas

Wilt u meer lezen over de verschillende soorten veiligheidsglas? Lees dan ook ons antwoord op de vraag ‘Wat is veiligheidsglas?’ Verder vindt u op onze website verschillende producten en projecten bekijken waarbij wij veiligheidsglas hebben toegepast.

D&O Bouwglas is aangesloten bij de Vakgroep Glas van Bouwend Nederland. Als glasspecialisten hebben wij met alle aangesloten glasbedrijven een website waarop wij uitgebreid toelichten wat veiligheidsglas is.

Installatieglas

Bij D&O Bouwglas spreken we ook wel over installatieglas wanneer we het hebben over veiligheidsglas. Het is een verzamelwoord voor glas dat we toepassen in gevels, entrees, puien, (squash)wanden, sportaccommodaties en badkamers. Installatieglas is leverbaar in allerlei kleuren en maten. Bovendien stijlvol, solide en veilig en daarom multi-inzetbaar. En dus in veel situaties een mooie oplossing.

Heeft u meer vragen?

(0517) 39 25 32

Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Neem contact op