Wethouder in bedrijf

23 augustus 2016


Vlak voor de bouwvakvakantie heeft wethouder Caroline de Pee ons bedrijf bezocht. Wij waarderen het initiatief van de wethouder om in de zomermaanden met bedrijven in de Gemeente Franekeradeel nader kennis te maken en eventuele werkzaamheden aan te pakken. Vandaar ook de titel van dit bericht Wethouder in bedrijf.

We hadden een leuk informatief programma samengesteld waarbij de wethouder zowel iets over D&O Bouwglas alsmede over ons zusterbedrijf Glashandel Wybenga te weten zou komen. Wij hebben het bezoek als zeer waardevol ervaren en bedanken de wethouder voor haar tijd en interesse in onze bedrijven. Hoe de ‘wethouder in bedrijf’ zelf het werkbezoek heeft ervaren leest u in verslag hieronder [Bron: www.franekeradeel.nl].

“De torens van het Sjukelân, de nieuwe uitbreiding van het Planetarium, een monumentaal winkelpand in Franeker, alle drie tot stand gekomen met de hulp (en het glas) van D&O Bouwglas uit Franeker.

D&O is gestart in 1999 en zetelt sinds 2007 op bedrijventerrein Kie, aan de Vang nr. 3. De directie bestaat uit de broers Roland en Sebastiaan Douma en Abe Oevering. De heren Douma zijn ook eigenaar van Glashandel Wybenga.

Op vrijdagochtend 22 juli bezoek ik dit bedrijf. Roland en Sebastiaan zijn beide aanwezig. Ze vertellen me over hun bedrijf. Wat voor producten ze allemaal leveren en in welke regio ze zitten. Zo’n 90% van de omzet wordt buiten Fryslan gegenereerd. Ik ben verrast over de verscheidenheid aan producten die ze opleveren, isolatieglas, akoestische beglazing, klassiek monumentaal glas, balustrade glas en serres, om maar wat te noemen.
Wethouder op werkbezoek
D&O heeft 22 mensen in dienst. In hun pand hebben ze een showroom waar de verschillende producten kunnen worden bekeken. Sebastiaan leidt me rond. Ook de lijsten van de Wybenga Glashandel tak zijn de moeite waard om te bekijken. Vele mooie schilderijen uit bekende musea in Nederland hebben zijn geplaatst achter glas uit Franeker! Na de rondleiding op eigen bedrijf bezoeken we een tweetal projecten in buurgemeente Harlingen. Het stadhuis van Harlingen heeft een glazen ‘tussen’ entree gekregen. Ik bekijk het resultaat, D&O verzorgt zowel het glas als de constructie. Het is nog niet helemaal af, maar ik krijg een goed beeld. Daarna bekijken we de beglazing van een monumentaal pand in de stad.

Weer terug in Franeker laat Sebastiaan mij nog de nieuwe lasermachine zien. De letters WAADHOEKE worden haarfijn uit een plaat gesneden. Een mooie afsluiting van mijn inmiddels 6e zomerwerkbezoek. Ik dank de heren voor de rondleiding en toelichting!”

Graag gedaan natuurlijk!

Heeft u net als Caroline de Pee interesse in ons bedrijf, onze producten of wilt u weten wat de lasermachine zoal kan? Voor een bezoek aan uw showroom of ons bedrijf verzoeken wij u om ons vooraf te bellen of te mailen voor het maken van een afspraak.