Zonwerende beglazing

Zonwerende beglazing is glas dat speciaal ontworpen is om licht door te laten, en warmte buiten te houden. Als gevolg van de toepassing van een speciale coating krijgt het het glas zonwerende eigenschappen. Daardoor wordt de warmte van de zon gereflecteerd terwijl het licht gewoon binnenkomt.

Kortom zetten wij de grote voordelen voor u op een rij:

  • uw huis behoudt een aangename temperatuur en verandert niet in een sauna,
  • en door de reflecterende eigenschappen van het glas kunt u beter naar buiten kijken als de zon schijnt, doordat u minder verblind wordt,
  • daarnaast verkleuren meubels minder snel achter zonwerend glas en
  • uw energiekosten gaan omlaag door de isolerende werking.

D&O Bouwglas maakt gebruikt van zonwerende beglazing van het merk Pilkington, onder de productnaam Suncool. Want afhankelijk van het type Suncool-glas dat u kiest, kan dat glas tot ongeveer 60% minder warmte doorlaten vergeleken met normaal dubbelglas.

Direct zonwerend glas bestellen?Neem contact met ons op

Hoe werkt zonwerende beglazing?Hoe werkt zonwerende beglazing?

Ter illustratie: de bedoeling van zonwerend glas is om de warmte van de zon te reflecteren, terwijl het uw huis mooi en licht houdt. Om dit te bereiken voegt men tijdens de productie speciale metaaloxiden toe aan het glas. Dankzij deze metaaloxiden absorbeert het glas een gedeelte van het zonlicht. Vervolgens voorzien ze het glas van een reflecterende coating, die vanaf de buitenkant al voorkomt dat zonnewarmte uw huis binnenkomt. Doordat een gedeelte van het zonlicht reflecteert en absorbeert, heeft u geen externe zonwering meer nodig. Bovendien kunt u prettiger naar buiten kijken.

Projecten

Bouwbedrijf Hiemstra plaatste “Suncool™ 50/25″ op het nieuwe kantoor: “Bij het bouwen van mijn nieuwe kantoor hebben wij op advies van D&O zonwerend glas geplaatst (Suncool™ 50/25). Gekozen is voor een gelaagde zijde welke UV-stralen tegenhoudt en bescherming biedt tegen verkleuring van het interieur. Daardoor hoeft de zonwering minder vaak naar beneden en is het invallend daglicht toch niet hinderlijk. Daarbij is het doorzicht een stuk vriendelijker aan de ogen. Bijkomend voordeel is ook dat de airconditioning niet aan hoeft en dat scheelt weer in de energierekening!”

Arnold van der Schoot van Bouwsupport Arnold van der Schoot koos voor zonwerende beglazing “Suncool 70/40″: “Een glazen pui in de achtergevel is een welkome aanvulling op het wooncomfort en als deze dan ook nog op het zuiden is gesitueerd dan is dat natuurlijk helemaal perfect. De glasoppervlakken zijn in de bovenstaande foto voorzien van hoogrendement isolatieglas met een coating die het zonlicht weerkaatst op een zodanige manier dat het zomerdag koel en winterdag warm in de achterliggende kamer is.”

Is zonwerend glas iets voor mij?

Zonwerend glas is erg breed toepasbaar. Bijvoorbeeld als glazen gevel voor uw woning, kantoorpand, serres of veranda’s. Aangenomen dat u nog meer wilt lezen bieden wij u een brochure van Pilkington om alle mogelijkheden van zonwerende beglazing te ontdekken.

Heeft u vragen neem gerust contact met ons op.