D&O investeert in 5-assige Intermac

29 mei 2018


Eerder schreven wij al dat wij hier in Franeker van alles kunnen op het gebied van glas- en spiegelbewerkingen, zoals snijden, slijpen, boren, wassen, laseren en graveren. Omdat de vraag uit de markt voor klantspecifieke producten in luxe interieurs en snelle en duidelijk gedefinieerde levertijden alsmaar groter wordt, hebben we geïnvesteerd in een 5-assige Intermac.

Met de aanschaf van de Intermac Master 38.5 én het aantrekken van nieuw en ervaren personeel kunnen we nu glas en spiegels op een exacte maat en van een zeer hoge kwaliteit leveren. De medewerkers hebben hiervoor (o.a. in Italië) een opleiding gevolgd om de technologie van de Intermac optimaal te kunnen inzetten voor alle specifieke bewerkingen. Met uiterste precisie, een tolerantie van 0,2 mm, kunnen er daardoor unieke designobjecten op maat worden gemaakt.

Prestaties 5-assige Intermac

Ter illustratie, D&O is met de aanschaf van de 5-assige Intermac dé enige in het noorden van het land die nauwkeurige en complexe glas- en spiegelbewerkingen aan kan. En met name voor producten die typerend zijn voor de luxe jachtbouw, interieurbouw en de meubelmakerij. Deze machine levert uitstekende prestaties bij het uitvoeren van de meest complexe bewerkingstechnieken. De eerste opdrachten voor de jachtbouw zijn intussen gerealiseerd.

Bewerken van (spiegel)glas

De voorbereiding en uitvoering van het bewerken van (spiegel)glas wordt gedaan op basis van aangeleverde specificaties en tekeningen (CAM/CAD, AutoCAD). Daarentegen kunnen wij die ook voor u uitwerken. Ook het inscannen van een mal is mogelijk. Daarnaast is ‘onze Master’ in staat om de meest complexe en diverse bewerkingen uit te voeren, waardoor de allerbeste afwerkingskwaliteit wordt gegarandeerd.

5-assige Intermac
Foto: Intermac Italië

Kenmerken Master 38.5

  • Uitstekende prestaties bij het uitvoeren van de meest complexe bewerkingstechnieken
  • Flexibiliteit en veelzijdigheid bij alle bewerkingen
  • Maximale kwaliteit en uiterste precisie in afwerking
  • Maattolerantie van 0,2 mm
  • Ongekend veel mogelijkheden.

Technische kenmerken

  • Fantastische prestaties dankzij de mogelijkheid om één of twee glasplaten tegelijk te bewerken
  • Maximale acceleratie en assnelheden
  • Ongekende limiet voor de uitvoering van complexe bewerkingen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze machine, bekijk dan de brochure (Engels) van Intermac.

Samengevat

D&O Bouwglas onderscheidt zich met deze machine op de markt omdat wij nu bewerkingen kunnen uitvoeren die eerder niet mogelijk waren. Daarnaast bieden wij een snelle levering en bezorgen we in de gehele Benelux, aangezien we dit kunnen combineren met het eigen transport van partner Glashandel Wybenga. Zij zijn tevens gevestigd op de Vang 3 in Franeker.

De 5-assige Intermac in werking

In de video hieronder een kleine impressie van onze Master.

Vragen?

Wij denken graag met u mee in de mogelijkheden van glas- en spiegelbewerkingen. Neem dan gerust contact met ons op voor vragen. Bel (0517) 39 25 32 of maak gebruik van het contactformulier.

In de media

Ons nieuwsbericht is opgepikt door verschillende media, waardoor we geselecteerd zijn als Een wonder van Waadhoeke. Hieronder een selectie van de online artikelen: