Een Wonder van Waadhoeke

25 september 2018


Donderdag 20 september 2018 is tijdens de Agrarische Dagen in Franeker een symposium georganiseerd voor ondernemers. Zo’n 200 genodigden kwamen naar Theater de Koornbeurs om te luisteren naar een lezing van trendwatcher Adjiedj Bakas. Daaraan voorafgaand zijn er vier ‘Wonderen van Waadhoeke’ gepresenteerd. 

Naast Faber Audiovisuals, RosierGreidanus Landbouwmechanisatie en Terpstra kaatshandschoenen was D&O Bouwglas één van de vier bedrijven die men als een ‘Wonder van Waadhoeke’ heeft aangemerkt. Daaraan voorafgaand hadden wethouder Caroline de Pee en tv-presentator Roelof Louwsma ons bedrijf bezocht en opnames gemaakt van ‘ons wonder’. Hét wonder is tijdens dit symposium vertoond via een filmpje.

“Dat we als bedrijf een wonder zijn daar verwonder ik me over” ~ Sebastiaan Douma

 

Wonder van Waadhoeke

“Iedereen bij D&O Bouwglas was in eerste instantie verwonderd over het feit dat ons bedrijf als een ‘Wonder van Waadhoeke’ werd gezien. De reden voor deze onderscheiding is de nieuwe machine, de 5-assige Intermac.

Het viel de selectiecommissie in de pers op dat er hier een machine staat waarvan er maar vijf in Nederland zijn. Waarvan één in Noord-Nederland. En dat die machine in Franeker en dus in de gemeente Waadhoeke staat. Een ander argument is dat die machine uitstekende prestaties levert. Zowel bij het uitvoeren van de meest complexe bewerkingstechnieken op glas en ook op spiegels..

Na het bezoek van de commissie realiseerden we ons dat het voor de gemeente Waadhoeke heel speciaal is dat we met deze machine een nichemarkt in Noord-Nederland bedienen.

Trendwatcher Adjiedj Bakas stelde tijdens het symposium ons nog voor om spiegels te gaan maken voor een Duits bedrijf. Het gaat ons echter niet om grote aantallen, maar juist om spiegel- en glasproducten die exclusief en typerend zijn. En dan met name voor de luxe jachtbouw, interieurbouw en meubelmakerij”, aldus Douma.

Bedankt voor het Wonder

Wij van D&O Bouwglas bedanken de organisatie; Comité Agrarische Dagen, Commerciële Club Noordwest Friesland, Rabobank Noordwest Friesland, Ondernemersvereniging Franeker, Franeker Courant en Gemeente Waadhoeke voor de organisatie van het symposium. Daarnaast voor de positieve aandacht voor ons bedrijf.

Hieronder kunt u het filmpje bekijken dat tijdens het symposium is vertoond.

UPDATE 19 april 2019

D&O Bouwglas in Franeker heeft opnieuw geïnvesteerd in machines voor spiegel- en glasbewerkingen. In totaal staan er nu 8 machines. Zo is er een grootformaat uv-ledprinter, een Intermac Master 30 en een snijtafel voor gelaagd glas aangeschaft. Verder een extra xyz-snijtafel, waarmee ook mallen ingescand en gedigitaliseerd kunnen worden naar een AutoCAD DXF-bestand. Het totale machinepark bestaat verder uit een was-, boor-, lasermachine. Naar nieuwsbericht van 19 april 2019.