Wat is gehard glas?

Gehard glas noemen we ook wel veiligheidsglas. Glas is een duurzaam product om mee te bouwen maar wanneer er een breuk ontstaat kan het levensgevaarlijk zijn. Vandaar dat we in de glasbranche dit glas gebruiken op plekken waar risico’s aanwezig zijn dat iemand gewond raakt wanneer het glas breekt. Gehard glas valt uiteen in kleine stukjes wanneer het breekt.

Wat is gehard glas precies?

Gehard glas heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor het wel vijf keer sterker is dan gewoon glas. Daardoor is het tevens bestand tegen grote temperatuurverschillen. Als het al breekt valt het in kleine stukjes uiteen. Daarmee voorkomen we ernstig lichamelijk letsel. Dit type glas passen we niet alleen toe in douchecabines maar bijvoorbeeld ook bij een keukenachterwand van glas.

Gerhard glas in glazen deur

Foto: Vakgroep Glas Bouwend Nederland

Meer over veiligheidsglas

Wilt u meer lezen over de verschillende soorten veiligheidsglas? Lees dan ook ons antwoord op de vraag ‘Wat is gelaagd glas?’ Verder vindt u op onze website verschillende producten en projecten bekijken waarbij wij veiligheidsglas hebben toegepast.

D&O Bouwglas is aangesloten bij de Vakgroep Glas van Bouwend Nederland. Als glasspecialisten hebben wij met alle aangesloten glasbedrijven een website waarop wij uitgebreid toelichten wat veiligheidsglas is.

Installatieglas

Bij D&O Bouwglas spreken we overigens ook wel over installatieglas wanneer we het hebben over veiligheidsglas. Het is een verzamelwoord voor glas dat we toepassen in gevels, entrees, puien, (squash)wanden, sportaccommodaties en badkamers. Installatieglas is leverbaar in allerlei kleuren en maten. Bovendien stijlvol, solide en veilig en daarom multi-inzetbaar. En dus in veel situaties een mooie oplossing.

Heeft u meer vragen?

(0517) 39 25 32

Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Neem contact op