Linit profielglas

Linit noemen we in de markt ook wel u-glas of profielglas. Het is een bijzondere vorm van gegoten glas. Daarom biedt het profielglas tevens een lichtverstrooiende glazen gevel, dat wil zeggen geen reflectie.

Linit heeft als voordeel dat het natuurlijk licht doorlaat. Daarnaast heeft het glas een tijdloos design en omvat een scala aan toepassingen. Het profielglas gebruiken we voor de beglazing van gevels en lichtopeningen voornamelijk bij commerciële en industriële gebouwen en gevels. Bovendien kunt u naast de standaard uitvoering zelf voor een kleur en structuur kiezen en ook met een bedrijfslogo of tekst.

D&O Bouwglas is officieel dealer van Lamberts Linit glas.

Projecten met Linit glas

Onze projecten laten zien dat het profielglas op verschillende objecten (zoals theaters, distributiecentra, sportscholen, loodsen en trappenhuizen) kan worden toegepast. Vooral relevant is dat we het glas in montageprofielen van aluminium monteren, waardoor we een kader creëren dat gegarandeerd waterdicht is.

Heeft u interesse in Linit?Neem contact met ons op

Toepassingen Linit glas

De toepassingen van het profielglas zijn onbegrensd. Allereerst kan het geplaatst worden als gevelbekleding. Daarnaast als binnenwand of als scheidingswand. Linit kunnen we in lange lengtes plaatsen, als gevolg van de u-vorm. Dit in tegenstelling tot vlakke ruiten. Bovendien kunnen we de montageprofielen tot een radius buige. Daardoor kunnen we het glas ook als ronde wand plaatsen of als glazen wand om een spiltrap. Tot slot is het een stevige en veilige constructie.

U-waarde

De u-waarde van profielglas hangt af van een aantal factoren. In de eerste plaats speelt het aantal glasbalken een grote rol. Denk daarbij aan enkel, dubbel, driedubbel of meer glasbalken. De spouwvulling (lucht of isolatiemateriaal), de spouwbreedte (hoe groter de afstand tussen de glasbalken, hoe beter) en de warmtereflecterende coating (als extra optie bij te bestellen) bepalen de uiteindelijke u-waarde. Hoe lager de u-waarde hoe beter.

Meer over Linit profielglas?

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn met dit type profielglas? Bekijk onze algemene productpagina en de bijbehorende projecten of neem contact met ons op. Senior projectmanager Henny Zwier vertelt u graag meer over deze gevelbeglazing.

DWG-bestand nodig?

Architect, BIM-tekenaar of -modelleur? Neem ook gerust contact met ons op wanneer u uit het leveringsprogramma van Linit een DWG-bestand wenst voor uw ontwerp. Dit bestand bevat alle data die u nodig heeft voor uw model in AutoCad of BIM.