Spiltrap met Profilit profielglas

Locatie: Monnickendam

Profilit beglazing is een heel duurzaam, maar vooral ook veelzijdig product. Wist u bijvoorbeeld dat u met Profilit profielglas ronde wanden kunt creëren? Bij dit project in bij een basisschool te Monnickendam ging het om de buitenwand van een spiltrap waarbij de Profilit profielglas gebogen geplaatst is. Door het montageprofiel te buigen in een gewenste radius (wiskundige straal van de cirkel) creëer je ronde wanden.

Gebogen, gesegmenteerd of zelf geconstrueerd

Een standaard aluminium montageprofiel voor Profilit profielglas heeft een maximale lengte van 6 meter. Wanneer de ronding of radius het toelaat, adviseren wij om het montageprofiel te buigen. Lukt het niet om het glas binnen het montageprofiel te houden, dan moet het montageprofiel in segmenten worden gezaagd. We spreken dan over gesegmenteerde montageprofielen. Als het glasproject zonder isolatie uitgevoerd kan worden dan kunt u kiezen voor een zelf te construeren montageprofiel binnen de staalconstructie.

Spiltrap met Profilit profielglas bij OBS De Gouwzee

Voor twee spiltrappen bij OBS De Gouwzee te Monnickendam is een zelf geconstrueerd montageprofiel in een ronde staalconstructie opgenomen en daarin is de Profilit beglazing geplaatst. De ruimtes tussen het onderlinge dubbelschalige Profilit profielglas zijn opgevuld met een speciale transparante siliconenkit.

Goed isolerende Profilit beglazing voor spiltrap

Naast dat de beglazing van Profilit erg mooie vormen kan aannemen, voldoet het glas ook aan de verregaande eisen die onder meer zijn gesteld op het gebied van zonwering en thermische isolatie. De beglazing laat zo bijvoorbeeld veel natuurlijk licht door en vermindert de kunstverlichting. Dit alles levert een lagere energierekening.

Het creëren van ronde wanden met Profilit beglazing hebben we ook bij een gymzaal in Driehuizen toegepast. Kijk voor meer inspiratie over Profilit en onze overige producten bij onze projecten.

Advies over Profilit profielglas?

Advies nodig over Profilit profielglas als ronde wand of wenst u een offerte? Neem dan rechtstreeks contact op met Henny Zwier (06-24779225).