Profilit profielen entree atoombunker

Locatie: Emmen

Profilit profielen, is profielglas met inbouwsysteem, bij dit project geplaatst ter bescherming bovenop de entree van de atoombunker in Emmen.

Profilit profielen

De Profilit constructieve u-profielen van glas, plaatsen we veelal in een speciaal daarvoor ontwikkeld inbouwsysteem. Profilit K25/60/7 D16 is de meest gangbare uitvoering en daarom ook bij dit project toegepast. De maximaal te leveren lengte van deze glasbalken is 7000 mm, niet te verwarren met de maximale inbouwlengte. Die is namelijk afhankelijk van de gebouwhoogte en de windstuwdruk. K25/60/7 heeft een glasdikte van 7 mm. Het aantal lengtedraden bedraagt 16.

Meer technische informatie over Pilkington Profilit™, profielbouwglas met systeem, vindt u in het Profilit leveringsprogramma.

Atoombunker uit 1962

Eigenaar en beheerder van één van de best bewaarde oorlogsbunkers in Nederland is de Stichting Archeologie en Monumenten. Voorzitter Gerrie van der Veen is blij met de nieuwe entree bovenop de toegangspoort van de atoombunker uit 1962. Veen: “De toevoeging zorgt voor meer zichtbaarheid en biedt niet alleen bescherming, maar nu ook ruimte voor een wisselende expositie.” Daarna kunnen bezoekers de ondergrondse BB-bunker (Bescherming Bevolking) bezoeken. Deze bunker dateert uit de zogeheten Koude Oorlog met het toenmalige doel een schuilplaats te kunnen bieden aan de burgemeester en 53 andere belangrijke personen. De bunker is in vrijwel originele staat.

Bezoek aan ondergrondse bunker

Onze senior projectmanager Henny Zwier, heeft uiteraard – vanwege de geplaatste Profilit profielen in opdracht van Geveke Bouw – het project na oplevering bezocht. Daarbij heeft hij tevens de ondergrondse bunker bewonderd, die op maar liefst 5 meter diepte ligt. Zwier: “Mocht u in de buurt zijn van Emmen, dan raad ik u zeker aan om deze bunker met een bezoekje te vereren. Het is echt de moeite waard.”

Vragen over Profilit K25/60/7?

Wanneer u interesse heeft in dit type glas neem dan rechtstreeks contact op met Henny Zwier (06-24779225). U kunt indien gewenst, meer projecten bekijken op onze productpagina.