Akoestisch glas voor Theater Sneek

Locatie: Sneek

 

Theater Sneek ligt in het centrum van Sneek, deels is het gerenoveerd en de rest is nieuwbouw. Het theater heeft 613 stoelen. Het geheel is in oktober 2012 opgeleverd, en werd geopende door Koningin Beatrix op 1 november 2012. Het betrof hier een verbouw en nieuwbouwproject op de plek van het voormalige postkantoor.

Architectenbureau Alberts en Van Huut ontwierpen een theater met een karakteristieke uiterlijk. D&O Bouwglas leverde alle binnen en buitenbeglazing aan.

 

800 m2 akoestisch glas binnen en buiten het Sneker theater

Een theater is een plek waar veel geluid wordt geproduceerd. Mensen die in de foyer zich verheugen op de show of aan het nagenieten zijn. En natuurlijk de vele shows die Theater Sneek jaarlijks heeft. Dus een glas wat geluid tegenhoudt is dan een logische keuze als beglazing voor het Sneker theater.

In totaal hebben we bij Theater Sneek, binnen en buiten, zo’n 800 m2 aan akoestisch glas geplaatst tot een waarde van 55 dB(a). Dit glas is van het merk Pilkington, waar we leverancier van zijn. Het akoestisch glas Pilkington Insulight Optiphon, zoals de volledige naam van dit glas luidt, is dikker glas. Het dikkere glas in combinatie met geluidsisolerende folie zorgt ervoor dat geluid wordt gedempt. Omdat het theater midden in het centrum staat, is akoestisch glas de beste optie. Al met al een project waar we zeer trots op zijn!

Brandwerend en beschermend

Wat misschien nog wel belangrijker is, is de veiligheid van het glas. Het Pilkington Phon glas wat we bij Theater Sneek hebben aangebracht is brandwerend tot een uur. Daarnaast bieden de glazen luifels, bij de entree van het theater, de wachtende bezoekers bescherming tegen wisselende weersomstandigheden.

Over Theater Sneek

“Neem binnen plaats in de foyer en geniet van uw drankje terwijl de artiesten zich achter de schermen opmaken om uw dagje of avondje uit onvergetelijk te maken. Of u nu een liefhebber bent van cabaret, muziek, dans of een show voor de hele familie, in ons programma treft u altijd wel een voorstelling die bij uw voorkeuren aansluit. Al die bijzondere voorstellingen zijn te aanschouwen in een prachtige zaal met zeer comfortabele stoelen. Komt u met uw geliefde? Neem dan plaats in één van onze loveseats op het balkon, voor dat extra romantische tintje.

We zijn er voor u als bezoeker, maar ook voor al u als ondernemer. Zoekt u een sfeervolle locatie om te vergaderen, een workshop of bedrijfsfeest te organiseren? Stap dan binnen bij Theater Sneek. Speciaal voor u bieden we zakelijke arrangementen aan op maat. Hierbij hebben we licht, geluid, eventuele bands en andere acts al in huis. Ook als u als particulier een cultureel feest wilt organiseren staan wij voor u klaar.” Bron theatersneek.nl

Kunnen wij u helpen?

Heeft u zelf bijvoorbeeld een theater, kroeg, discotheek en zoekt u geluidswerende glaspanelen? Of kunnen we u op een andere manier helpen? We horen het graag! Neem gerust eens contact met ons op. Dat direct via onze projectmanager Henny Zwier (06-24779225). Blader ook eens door onze overige projecten voor inspiratie en voorbeelden. Zo hebben we bijvoorbeeld ook Pilkington glas toegepast bij een brandweerkazerne in Arnhem.

Ontwerp Theater Sneek door Architectenbureau Alberts en Van Huut.