Profilit glasgevels Niverplast

Locatie: Nijverdal

Voor de nieuwbouw van een extra hal voor Niverplast in Nijverdal heeft D&O Bouwglas twee glasgevels van Profilit geplaatst.

Niverplast is een wereldwijde speler in de verpakkingsindustrie. Het bedrijf fabriceert verpakkingsmachines en daar blijkt enorm veel vraag naar te zijn. Omdat hun bedrijfscultuur aanspreekt en de orderportefeuille snel groeit, blijkt uitbreiding een logische stap. Niverplast besluit daarom om meer ruimte te creëren bij de vestiging in Nijverdal.

De nieuwe hal, overigens gebouwd door Nieuwenhuis Bouwbedrijf uit Rijssen, is voorzien van glasgevels van Pilkington Profilit. De glasgevels van constructieve glazen u-balken, lichtdoorlatend en isolerend, passen perfect bij de bestaande bouw op ‘Industrieterrein ’t Lochter’ in Nijverdal.

Leveringsprogramma Profilit glasgevels

Uit het leveringsprogramma van Pilkington Profilit is het meest toegepaste glastype gekozen, namelijk de K25/60/7 met een glasdikte van 7 mm en een flenshoogte van 60 mm. Dit geldt sowieso voor de buitenbalken. Bij de binnenbalken is er nog een warmtewerende coating aan toegevoegd. Verder zijn de onderste glasbalken (1120 mm) thermisch gehard en hebben die de beproeving van een heat soak test ondergaan.

Heat soak test

Concreet houdt een heat soak test in dat de glazen balken een test hebben ondergaan, waarbij gekeken is naar de aanwezigheid van nikkelsulfide. Bij grote temperatuurverschillen zou het glas daardoor spontaan kunnen breken. De test heeft dus als doel om de kans hierop te verminderen en mogelijk letsel te voorkomen. De test is veelal verplicht bij het toepassen van thermisch gehard glas.

Profilit Glasgevels Nijverdal

Zowel de voor als de achtergevel beslaan ongeveer 36 strekkende meter dubbele beglazing met oplopende glaslengtes. Ter illustratie, het totale glasoppervlak van de gevels is ongeveer 201 m2. Daarbij is er een mooie combinatie gemaakt met hout. Daarnaast zijn de glasbalken geplaatst in geïsoleerde aluminium profielen. Alle drie materialen zijn milieuvriendelijk en duurzaam.
De combinatie van hout en glas zie je trouwens niet alleen terug bij de nieuwe bedrijfshal, maar ook bij het hoofdgebouw van Niverplast.

Vragen over een Profilit glasgevel?

Mocht u vragen hebben over dit glastype neem dan rechtstreeks contact op met onze senior accountmanager, Henny Zwier (06-24779225). U kunt natuurlijk ook eerst nog andere projecten bekijken op onze productpagina.

 

Opdrachtgever 
Niverplast Nijverdal

Aannemer
Nieuwenhuis bouwbedrijf Rijssen