Hornbach kiest voor Profilit beglazing

Locatie: Enschede

Hornbach, de Duitse bouwketen heeft een 17e vestiging gebouwd in Nederland. In Enschede, aan de Kuipersdijk 430, om exact te zijn. Eén van de slogans van de bouwmarkt is: Maak er jouw project van! Nou dat hebben onze glasmonteurs zeker gedaan.

Het grondstuk van dit bouwproject bestaat uit een oppervlakte van 48.996 m2. Totaal bedraagt het gebouwoppervlakte ca. 17.000 m2, zo lezen we in de projectinformatie van aannemer Ten Brinke Bouw.

 

Bestemmingsplan

De ambitie van Gemeente Enschede voor het gebiedstype bedrijventerrein is in de eerste plaats meer vitale werklocaties en een vernieuwing- en herstructureringsproces van bedrijventerreinen. Ze beschrijven in hun Bestemmingsplan Hornbach dat ze niet alleen meer architectonische kwaliteiten willen zien op bedrijventerreinen, maar ook dat de kwaliteit van de buitenruimte en de architectuur verbetert en meer samenhang krijgt.

Profilit beglazing staat als glazen bouwelement bekend om haar kleurrijke en architectonische oplossingen. De glazen u-balken bieden een optimale bescherming tegen weer, wind en zonnewarmte. Tevens kunt u er oneindig lange buitenwanden mee creëren die lichtdoorlatend en isolerend zijn.

Hornbach Enschede

Bij de Hornbach vestiging in Enschede is die lichtdoorlatendheid een belangrijk criterium, aangezien er naast de functie van bouwmarkt, tevens een tuincentrum en een dierenafdeling komt. Beide functies kunnen niet zonder daglicht. Bij het creëren van transparante gevels denken veel architecten meteen aan gevelbeglazing met Profilit, ook wel Linit, Reglit, u-glas of profielglas genoemd.

De schuine lijnen uit het Logo van Hornbach ziet u bij iedere vestiging duidelijk terug in de gevelbekleding. Volgens ons de reden waarom Architect Van Vugt Bouwadvies BV te Didam dit lijnenspel ook in de gevelbeglazing terug heeft willen laten komen. Het Profilit glasproduct leent zich hier uitstekend voor.

Schuin afgesneden Profilit in dit project

Op de foto’s is duidelijk te zien dat de Profilit glasbalken schuin zijn afgesneden, in een hoek van 45 graden. Het glasoppervlakte is twee bij vier en totaal acht meter hoog. Daarnaast komen de glaselementen drie keer terug in de gevel. Het onderste u-profiel, de 811/50 profiel met waterslag, ligt op 1100 cm vanaf de grond en heeft een breedte van 6 meter. Daarin zijn de dubbele glasbalken geplaatst. De eerste deling is op 4500 cm. Het boven- en onderprofiel voor de bovenste laag van het glas, zijn daar vastgemaakt aan een staalconstructie.

Kiest u net als Hornbach ook voor Profilit?

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van deze projectbeschrijving ook kiest voor Profilit beglazing. Wist u overigens dat het glaselement zich ook perfect in radius laat plaatsen? Neem voor meer informatie gerust contact op met Henny Zwier, onze senior accountmanager. Hij vertelt u er graag meer over.