Glazen windscherm op Einstein Campus

Locatie: Maastricht

Glazen windscherm op dak van Muse Maastricht

Om tegemoet te komen aan de vraag naar nieuwe studentenhuisvesting bij de Einstein Campus in Maastricht, is er op het voormalige PostNL terrein aan het Duboisdomein een studentencampus gerealiseerd. Maar liefst 506 zelfstandige studentenwoningen zijn er gebouwd.

De projectnaam is Muse Maastricht. De kamers zijn compleet ingericht en hebben een eigen privé badkamer. Daarnaast is het complex voorzien van slim ontworpen studieplekken en sociale ruimtes, perfect afgestemd op de behoeften van de hedendaagse student.

Glazen windscherm Muse Einstein Campus Maastricht

Functie glazen windscherm

Door D&O bouwglas zijn er een 3-tal geluidsschermen, dan wel windschermen van 50 strekkende meter en een hoogte van 3330 mm op het dak geplaatst. Dit met de bedoeling om de ventilatie-units af te schermen en om ze te onttrekken aan het zicht.

Type glas

Het glas dat hier is toegepast is Profilit u-glas K32/60/7. Omdat het hier om een windscherm gaat op het dak, is het u-glas thermisch voorgespannen (gehard) en daarbij een Heat Soak Test uitgevoerd. De test verlaagt aanzienlijk het risico op spontane glasbreuk door nikkelsulfide (NiS) insluiting en maakt het glas tot 5 x sterker ten opzichte van normaal glas.

Meer weten over een glazen windscherm?

Benieuwd naar de mogelijkheden van glazen windschermen met Profilit beglazing? Neem dan vooral contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe dit profielglas een functionele toevoeging kan zijn aan uw project.

Bouwpartners
Dit project is in opdracht van ECM Development B.V. en in samenwerking met Mathieu Bruls (architect) en Hurks Bouw tot stand gekomen.