Profielglas ziekenhuis ZorgSaam

Locatie: Terneuzen

Profielglas in buitenwanden voor nieuwbouw ziekenhuis ZorgSaam.

In Terneuzen zijn vier state-of-the-art operatiekamers (OK) tegen het bestaande pand aangebouwd. Daarnaast moderniseert de zorggroep het gehele ziekenhuis, zodat er straks een hospitaal staat dat weer geheel bij de tijd is. Groter en moderner.

Profielglas ziekenhuis

Onder het nieuwbouwcomplex is een ambulancegarage als transparant volume vormgegeven. In het totale ontwerp van Architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra (GAF) is sowieso veel zorg besteed aan daglicht, niet alleen in de OK’s en patiëntenruimten, maar ook in de gangen.

Als je van buiten naar binnen gaat via de nieuwe entree voor ambulances valt het profielglas geplaatst door D&O Bouwglas meteen op (goed te zien in de video onderaan dit bericht). Zeker ten opzichte van ‘normaal’ glas, biedt profielglas net iets meer. Niet alleen op technisch, maar ook op functioneel gebied. Zo laat het profielglas immers wel licht door, isoleert, maar biedt geen inkijk. Daarmee bezorgen wij meteen de gewenste privacy voor de patiënt die met de ambulance wordt binnengebracht.

 

Buitenwanden profielglas

Bij dit project heeft D&O Bouwglas buitenwanden van profielglas geplaatst. Om specifiek te zijn is er bij dit project gebruik gemaakt van het Profilit type K25/60/7 met 16-draads inleg ornament 504 in dubbel geplaatste uitvoering. De aluminium kaderprofielen zijn speciaal samengesteld – in verband met de vele kleine radiussen – en voorzien van de RAL kleur 9007.

Misschien ook goed om te vermelden is dat de bouwbegeleiding in handen was van Bouwbedrijf Sprangers.

Vragen over profielglas?

Senior projectmanager Henny Zwier vertelt u graag meer over hoe u met profielglas oneindig lange binnen- en buitenwanden kan creëren die lichtdoorlatend en isolerend zijn.

Hieronder de video van ZorgSaam Ziekenhuis, waarin het door ons geplaatste profielglas vanaf 40 seconden tot ongeveer 1.24 minuten te zien is.