Reparatie Reglit glasschermen

Locatie: Breda

Recent hebben we op grote hoogte een reparatie uitgevoerd aan reglit glasschermen. Reglit is een andere benaming voor profilit, linit, profielglas of glazen u-balken. D&O Bouwglas is dealer van dit type beglazing, dat ontzettend veel toepassingsmogelijkheden biedt.

Ruim voor de daadwerkelijke reparatie kwam een vertegenwoordiger van de Vereniging Van Eigenaren (VVE) bij ons op de lijn, met de vraag of wij ook reparaties uitvoeren. Het bleek te gaan om kapotte schermen van reglit aan de galerijzijde van woongebouw Carré in Breda. Wij kenden het project niet en dus hebben wij direct veel vragen gesteld en gedetailleerde tekeningen opgevraagd.

Scheuren in glasschermen

Het bleek te gaan om verschillende glasschermen die verticaal voor twee verdiepingen langs zijn geplaatst. In een aantal daarvan waren scheuren in het glas ontstaan. Onze vaste montageploeg heeft deze nu vervangen en daarbij in het midden een windanker geplaatst, vanwege de grote afmetingen (5700 mm) van het profielglas.

Werkzaamheden met behulp van torenkraan en hangbrug

Het woongebouw is maar liefst 10 verdiepingen hoog. Ter illustratie, het omvat 44 koopwoningen, 100 huurwoningen, vijf bedrijfsruimten en een parkeergarage. Vanwege de hoogte hebben we de reparatie van reglit glasschermen uitgevoerd met behulp van een torenkraan en een double deck hangbrug.

Reglit glasschermen uit voorraad leverbaar

Als gekwalificeerd partner zijn we betrokken bij uiteenlopende projecten, denk aan nieuwbouw, renovatie, schade afhandeling en meer… Wij hebben een ruim assortiment reglit, linit en profilit uitvoeringen op voorraad. Daarnaast werken we in de gehele Benelux en voeren ook projecten uit in de rest van de wereld, of adviseren daarbij. Bovendien biedt D&O Bouwglas door het eigen transport in de gehele Benelux een snelle levering.

Schade afhandeling reglit projecten

Wij van D&O Bouwglas helpen u graag bij schade aan reglit, linit en proflit beglazing. Mede omdat we over een eigen gespecialiseerde montage dienst beschikken en dus gekwalificeerd partner en dealer zijn van dit type beglazing.