Profilit verscheept naar zonnig Aruba

Locatie: Oranjestad (Aruba)

In opdracht van Ballast Nedam International Projects heeft D&O Bouwglas de opdracht gekregen om Pilkington Profilit te leveren voor ‘Enabling Works Project’ van luchthaven Reina Beatrix op Aruba. Een niet alledaagse opdracht. Zeker omdat ook is gevraagd om bij het plaatsen de lokale aannemer erbij te betrekken.

De bouw betreft een renovatie en uitbreiding van Aruba Airport Authority (AAA), tevens opdrachtgever. Het gaat hier om een nieuw utiliteitsgebouw en het centrale toegangsgebouw naar het gebied waar de vliegtuigen vertrekken, landen en taxiën, ook wel de luchtzijde (airside) genoemd.

Utiliteitsgebouw Aruba

Een deel van de uitbreiding van het vliegveld is het ‘Enabling Works Project’. Dit project omvat de fysieke voorbereiding van het gebied voor de terminaluitbreiding. In het nieuw te bouwen gebouw – naar een ontwerp van architect Jurgen Boonstra (Royal HaskoningDHV) – worden de vitale functies voor de luchthaven gehuisvest. Daarbij moet u denken aan de stroom- en watervoorziening en de productie van gekoeld water en de toegangsdeur naar de airside. Daarnaast vindt in het utiliteitsgebouw het installeren, testen en ‘commissioning’ van diverse apparaten en systemen plaats. (Bron: Ballast Nedam, online december 2019)

Profilit Aruba

D&O Bouwglas mag 28 wanden van om en nabij 350 m2 voorzien van enkelglazige Profilit op een hoogte van 3 tot 5 meter. Om exact te zijn Profilit K25/60/70 Amethyst met 8 draads inleg.

In principe had D&O Bouwglas met haar Profilit (Linit) monteurs naar Aruba kunnen afreizen. Echter kwam dit qua planning niet uit. Daardoor kwam het verzoek van de hoofdaannemer of er dan in november één instructeur naar Aruba kon komen. En of wij de lokale aannemer dan wilden begeleiden bij de montage. Dit verzoek hebben we ingewilligd dat ertoe leidde dat Henny Zwier, onze senior projectmanager, naar Aruba is gereisd om daar technische ondersteuning te verlenen. Gelukkig waren de verscheepte materialen rond die tijd ook op Aruba aangekomen. Door middel van een mock-up (een proefopstelling) is precies uitgelegd hoe Profilit geplaatst dient te worden. De echte montageopdracht wordt uitgevoerd door C2 Civil & Construction, die op dit moment (december 2019) op afstand wordt begeleid door D&O Bouwglas.

Oplevering project Aruba

We kijken uit naar de oplevering van het totale project, aangezien we benieuwd zijn naar de profilit gevel waarachter een ledverlichting de verschillende gekleurde wanden aanlicht. Het echte resultaat kunnen we op dit moment alleen nog maar visualiseren. U kunt zich vast voorstellen dat we dat graag met eigen ogen willen aanschouwen.

Update 7 juli 2020

Het is er niet van gekomen om naar Aruba te reizen en bij de oplevering aanwezig te zijn. U weet allen waarom dat zo is. Maar gelukkig heeft Ballast Nedam ter plaatse een mooie uitgebreide video gemaakt van het gehele project. Wij tonen u hieronder alleen het resultaat van onze bijdrage aan dit project.

Meer buitenlandse Profilit projecten bekijken?

Onze profilit projecten beslaan niet alleen het binnenland maar ook het buitenland. Bekijk ook: Distributiecentrum Lidl. Heeft u een project in het buitenland en wellicht vragen of wij daar iets in kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met Henny Zwier op (06) 24 77 92 25 en laat u informeren over de veelzijdige mogelijkheden!

Partners bij dit profilit project

  • Ballast Nedam International Projects
  • C2 Civil & Construction Santa Cruz – Aruba
  • NACO-Royal Haskoning
  • Hill International
  • Jurgen Boonstra, Architect Royal HaskoningDHV