Boerderij en rijksmonument Oversinge

Locatie: Havelte

Boerderij en rijksmonument Oversinge (uit de 17e eeuw) in Havelte zijn middels een splitsing bewoonbaar gemaakt voor 2 gezinnen. Tevens zijn op het terrein een schuur en veranda geplaatst. Architect Van de Salm-aim noemt het op haar eigen website een grootscheepse verbouwing.

Glazen deuren, ramen en balustrade

D&O was bij dit project verantwoordelijk voor al het glaswerk in het interieur. We zijn trots op de glazen omkaderde deuren en ramen die door de strakke vlakverdeling en de zwarte aluminium profielen een mooi geheel vormen. Het raam tussen de woon- en studeerkamer en de glazen wand in het trapgat creëren een bijzondere lichtinval en atmosfeer in de verschillende ruimtes.

 

Daarbij zorgt een vide in het voorhuis voor extra daglicht. En zorgt de glazen balustrade op de overloop voor de geleiding van zoveel mogelijk licht. Zoals u kunt zien op de foto hieronder bestaat dat glas (installatieglas) uit één stuk van 350 bij 135 cm. Voor de bevestiging is gekozen voor een u-profiel.

Fotografie boerderij

De foto’s van dit project zijn gemaakt door Egbert de Boer. Meer foto’s en verhalen over dit project kunt u vinden op de website van de architect: Van der Salm-aim en die van de aannemer: Bouwbedrijf Elpenhof.

Vragen over het interieurglas?

Voor vragen over dit project en/of over de toegepaste producten kunt u contact opnemen met Roland Douma.