Geïsoleerde aluminium kaderprofielen

Locatie: Wognum

Geïsoleerde aluminium kaderprofielen bij profielglas toegepast in nieuwbouw voor zorginstelling op het Leekerweideterrein in Wognum.

D&O Bouwglas heeft met profielglas kleur gegeven aan het gebouw voor de Stichting WilgaerdenLeekerweideGroep. Zij bieden dagbesteding, zorg, ondersteuning en behandeling aan mensen in de verstandelijke gehandicapten- en ouderenzorg.

Architect TPA HG te Hoorn ontwierp het in het oog springende gebouw, waarbij het Profilit profielglas direct – al zeggen we het zelf – de meeste aandacht trekt. Daarmee bewijst het wel dat profielglas kleurrijke architectonische oplossingen biedt.

Geïsoleerde aluminum kaderprofielen

We kijken in de bouw echter niet alleen naar esthetische aspecten, maar zeker ook naar de duurzame. Daarom is er bij dit project gekozen voor geïsoleerde aluminium kaderprofielen (1-in-2-systeem) waardoor er een gesloten systeem ontstaat. En dat levert een lage Ug-waarde (isolatiewaarde) op. Hiermee creëren we niet alleen de gewenste energiezuinige glasoplossing, maar voldoen we tevens aan de EU-normen.

Werkwijze kaderprofielen

Misschien goed om hier tevens een werkwijze toe te lichten. Monteurs plaatsen in de glasprofielen als eerste het binnenblad, daarna een extra vlakglaspaneel en vervolgens het buitenblad. Zo ontstaat er een gesloten systeem en een lage Ug-waarde (isolatiewaarde). Daarmee creëren we niet alleen de gewenste energiezuinige glasoplossing, maar voldoen we tevens aan de EU-normen. De geïsoleerde aluminium kaderprofielen zijn geschikt voor alle productlijnen van Pilkington Profilit ™. Zelfs voor de meervoudige beglazing is er een vergelijkbaar systeem.

Ook goed om te noemen is dat de glasprofielen bij dit project tevens in radius gebogen zijn. Daarnaast dat uit het leveringsprogramma van Profilit de keuze is gemaakt voor profielglas K25/60/7 met 16-draadsinleg, waarvan een deel voorzien is van kleurenfolie.

Meer informatie

Wilt u ook een kleurrijke en duurzame glasoplossing? Inspiratie vindt u op onze productpagina en daarnaast in de projecten eronder. En neem bij vragen dan gerust contact op met onze projectmanager Henny Zwier op: 06-24779225.