Glazen muur van verbinding

Locatie: Leeuwarden

Het project glazen ‘Muur van Verbinding’ is gerealiseerd in het kader van Leeuwarden-Fryslân Europese Culturele Hoofdstad 2018 en als afscheidscadeau voor Ferd Crone (oud-burgemeester van de gemeente Leeuwarden).

D&O Bouwglas is samen met Mannen van Staal verantwoordelijk voor de constructie van de ‘Muur van Verbinding’. In de eerste plaats zijn onze cnc-gestuurde machines voor glasbewerking negen weken ingezet om de displays te maken voor 17.000 buisjes. Daarnaast zijn we twee weken op locatie bezig geweest met de montage.

Glazen ‘Muur van Verbinding’

De glazen ‘Muur van Verbinding’ is een lichtkunstwerk van 23 meter lang met daarin DNA-buisjes met bijzondere verhalen. Inwoners van de stad Leeuwarden vertellen wie ze zijn, wat hen drijft of verbindt en waar ze van dromen, waardoor er een blijvende herinnering aan 2018 is gerealiseerd. Het kunstwerk en afscheidscadeau is bedacht door beeldend kunstenaar Hein de Graaf. (Bron: DNA Leeuwarden)

Glazen Muur van Verbinding 1

Glazen muur en displays

Voor de buitenbeglazing hebben wij Pilkington Optiwhite, extra helder, gelaagd veiligheidsglas gebruikt. Aan de ene kant om een oplossing te bieden voor (letsel)veiligheid aan de andere kant voor bescherming tegen vandalisme. Tussen de glazen wanden in zijn displays van glas geplaatst, respectievelijk in afmetingen van 60 en 110 bij 10 cm. In de glasplaten hebben we met de cnc-gestuurde machine gaten geboord, waar later de 17.000 DNA-buisjes in gehangen zijn. Zoals gezegd, zijn de buisjes gevuld met persoonlijke verhalen van inwoners van de gemeente Leeuwarden.

Glas en glasbewerking ineen

Voor D&O Bouwglas een bijzonder mooie opdracht. Daar waar we eerder door Leeuwarden-Fryslân Europese Culturele Hoofdstad 2018 werden betrokken bij het project Lan fan Taal en 15 ton aan isolatieglas mochten plaatsen en leveren, hebben we ook nu weer een mooie bijdrage mogen leveren. En met glas en glasbewerking ineen. Wij bedanken opdrachtgever Mannen van Staal en met name Pieter Hilverda voor de prettige samenwerking.

Vragen over deze glazen muur, het installatieglas of de glasbewerking?

Mocht u vragen hebben over dit project of de producten die we bij dit project hebben gebruikt, neem dan gerust contact met ons op.