Distributiecentrum Lidl

Locatie: Zwaag, Heerenveen, Waddinxveen, Oosterhout, Almere en Northfleet en Southampton (UK)

 
D&O leverde en monteerde voor het distributiecentrum Lidl te Heerenveen Profilit beglazing K25, totaal 4000 glazen U-balken van 2,5 meter hoogte.

Hiermee realiseerden wij in Heerenveen een Profilit lichtstraat van 550 meter lang met een totaal geveloppervlak van 1387 vierkante meter. De lichtstraat, het woord zegt het al, laat natuurlijk daglicht door. Maar je kunt niet echt naar binnen of buiten kijken. Enerzijds is deze keuze gemaakt voor de vermindering van kunstverlichting, met als resultaat lagere energiekosten. Anderzijds is Profilit een uniek systeem vanwege de goede combinatie van esthetiek en efficiëntie.

Dit project is in samenwerking met Bouwbedrijf Van de Ven gerealiseerd.

Distributiecentrum Lidl gecertificeerd

Op 12 juni 2013 heeft Lidl dit meest duurzame distributiecentrum van Nederland geopend. Het pand is 46.000 vierkante meter groot. Bovendien bekroond met een ‘4 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat’ (Excellent) van de Dutch Green Building Council (DGBC). Want nog nooit eerder is in Nederland een distributiecentrum van deze omvang zo duurzaam gecertificeerd.

Overige distributiecentra Lidl

Eerder (in 2012) hebben wij in Zwaag in samenwerking met De Geus Bouw de uitbreiding van het distributiecentrum van Lidl voorzien van U-balken.

Tevens bouwde D&O Bouwglas samen met Bouwbedrijf Van de Ven voor de supermarktketen Lidl twee nieuwe distributiecentra in Engeland (Northfleet en Southampton). Daarnaast in 2016 een nieuw centrum in Waddinxveen en in 2018 in Oosterhout (bij Nijmegen).

Bouwbedrijf Vrolijk is in 2021 onze bouwpartner voor een nieuw distributiecentrum van de Lidl in Almere. En samen met Lowik Bouw verzorgen we een uitbreiding in Heerenveen.

Vragen over Profilit u-balken?

Wij kunnen ons voorstellen dat u naar aanleiding van dit project vragen heeft. Neem daarom gerust contact op met Henny Zwier, senior accountmanager bij D&O Bouwglas. Hij is bereikbaar op: 06-24779225.