Profilit beglazing agrarische sector

Locatie: Dronten

Profilit beglazing in de agrarische sector; verrassend of niet? Vandaar dat wij dit project onder de aandacht brengen. Profilit werd in Dronten gekozen om als buitenwand te dienen bij een verbouwing van een bestaande melkveestal.

De weidestal is onderdeel van Aeres praktijkcentrum te Dronten, een train- en leeromgeving voor bedrijven en onderwijsinstellingen. De praktijkschool biedt voor de verschillende agrarische sectoren (onder andere Akkerbouw, Melkveehouderij en (Glas)tuinbouw) een praktijkleerplek aan. In mei 2015 is de stal in gebruik genomen.

Natuurlijk product met een natuurlijke lichtinval

In het ontwerp van ICA2 (Innovatie Centrum voor Agrarische Architectuur) is gekozen voor natuurlijke bouwmaterialen. Profilit beglazing is een duurzaam en een natuurlijk product en creëert in de weidestal voor zowel de koeien als voor de trainees natuurlijk lichtinval. De scheidingswand is daarnaast gemakkelijk in onderhoud en reiniging. En dat is in een stal wel zo prettig.

Wat ook fijn voor zowel de koeien als de trainees is, is het feit dat de beglazing van Profilit een goede thermische isolatie biedt.

Profilit beglazing biedt lagere energiekosten agrarische sector

Dus om de vraag te beantwoorden of Profilit beglazing in de agrarische sector verrassend of gewoon slim is: het is het beide! Door Profilit beglazing type K25/60/7 met 16-draads inleg toe te passen in een stal, loods of opslagruimte in de agrarische sector schept u een stevige buitenwand met een fraai aanzicht in het buitengebied. En wat ook zeker niet onbelangrijk is: de duur van het bijlichten met lampen wordt korter, wat te merken valt aan de lagere energierekening!

Impressie project

In de video hieronder worden de duurzame glazen Profilit u-balken verschillende keren getoond. Daaronder onze foto’s.

Aannemer: Friso Bouwgroep

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over dit type Profilit of over Profilit beglazing (eerder wel Reglit genoemd) in het algemeen? Neem dan contact met ons op of bel met onze senior projectmanager Henny Zwier op 06-24779225. Neem ook eens een kijkje bij onze overige projecten en/of producten voor meer informatie en inspiratie.