Hardglazen balustrades Amsterdam

Locatie: Amsterdam

In een pand te Amsterdam zijn in opdracht van Bouwbedrijf Wever hardglazen balustrades geplaatst. Naast de balkonbeglazing is er tevens een windscherm bevestigd. Het project is in samenwerking met de specialisten van Partners at Home uitgevoerd.

Bij dit project is binnen in het pand een vide afscheiding van glas gerealiseerd voor een woonkamer, badkamer en trapgat. De vides zijn uitgevoerd met gelaagd-gehard glas 88.2 en opvallende klembevestigingen. Buiten op het balkon is een glasafscheiding met een windscherm van matglas geplaatst. Toch lichtinval, uit de wind en geen inkijk aan de zijkant.

Duurzame hardglazen balustrades

Binnen in het pand is met de hardglazen balustrades een onbelemmerd uitzicht gecreëerd naar alle ruimtes op de eerste verdieping. Hiermee is een ruimtelijk effect gerealiseerd. Dit was een bewuste keuze. Aangezien er zowel binnen als buiten glasafscheidingen zijn geplaatst, zijn er verschillende bevestigingsmaterialen gebruikt. Hierbij zijn de kaders binnen anders dan buiten. Voor binnen is een mooi design gekozen dat tevens bestendig is tegen vocht. Voor buiten geldt of het beslag de verschillende weersomstandigheden kan doorstaan. Het glas van D&O Bouwglas is duurzaam en dat ‘eisen’ we uiteraard ook voor de bevestigingsmaterialen.

De foto’s hierna geven een goed beeld van de vele toepassingsmogelijkheden van een glazen balustrade. Heeft u een object waarin u hardglazen balustrades wilt laten plaatsen? Neem dan contact op met een glasbedrijf in uw regio voor het plaatsen.