Profilit U-glas Brandweerkazerne

Locatie: Arnhem

Begin 2016 is in Arnhem een gloednieuwe brandweerkazerne opgeleverd waar geïsoleerd Profilit U-glas is toegepast. Het ontwerp van Van Pelt Architecten gaat bij deze glazen gevel uit van drie pijlers: licht, lucht en ruimte. 

Profilit u-glas is een geliefde gevelbeglazing voor architecten. Dat komt omdat het duurzame en tijdloze Pilkington profielglas, in combinatie met isolatie, een lage u-waarde biedt en daarbij nog steeds een natuurlijk lichtinval. Daarnaast kan je er zowel rechte als ronde wanden mee creëren en dat is bij dit project bijzonder goed tot uiting gekomen.

 

Profilit U-glas Sportzaal brandweerkazerne

Voor de gevelbekleding van de sportzaal is een ‘brandweer rode’ baksteen gekozen waarin een rechte glazen buitenwand is geplaatst. Het Profilit K25/60/7 met Antisol (zonwerende coating) en Plus 1.7 ( warmtewerende coating) zorgt voor een prettig klimaat in de sportzaal. Aangezien de spouw is voorzien van TIMax GL isolatiemateriaal van Wacotech geeft dat de sportzaal aan de buitenzijde een tijdloze uitstraling.

Profilit U-glas Remise brandweerkazerne

Voor de remise is bij de bovenste bouwlaag gekozen voor een ronde wand met een radius van 2600 mm. Bovendien is hier U-glas K25/60/7 gefigureerd toegepast met alleen de warmtewerende coating en TIMax GL. Aan de zuidzijde is daardoor aan de markante en duidelijke entree volume gegeven aan het dak, dat hiermee zeker de aandacht trekt.

Samengevat zijn de ten doel gestelde pijlers: licht, lucht en ruimte ruimschoots behaald. Aan de ene kant door de keuze van de architect voor deze unieke glazen gevel. Aan de andere kant door het prachtige ontwerp.

Gefaseerde uitvoering

De vervangende nieuwbouw van de brandweerkazerne in Arnhem is gefaseerd uitgevoerd. De reden waarom is omdat de bestaande brandweerkazerne, op dezelfde locatie, operationeel diende te blijven. Daarnaast betrof het een binnenstedelijk locatie en viel dit onder archeologisch waardevol gebied.

Bouwpartners

De realisatie van de vervangende nieuwbouw van een 24-uurs brandweerkazerne en uitrukpost te Arnhem is in handen van aannemer Aan de Stegge Bouw & Werktuigbouw. Opdrachtgever: Gemeente Arnhem.

Meer weten over U-glas?

Advies nodig over Profilit U-glas of wenst u een offerte? Neem dan rechtstreeks contact op met senior accountmanager, Henny Zwier (06-24779225). U kunt indien gewenst, meer projecten bekijken op onze productpagina. En ook andere projecten met U-glas.