Profilit U-glas Brandweerkazerne

Locatie: Arnhem

Begin 2016 is in Arnhem een gloednieuwe brandweerkazerne opgeleverd waar geïsoleerd Profilit U-glas is toegepast. De realisatie van de vervangende nieuwbouw van een 24-uurs brandweerkazerne en uitrukpost te Arnhem was in handen van aannemer Aan de Stegge Bouw & Werktuigbouw. Opdrachtgever was Gemeente Arnhem.

Het ontwerp van Van Pelt Architecten ging uit van drie pijlers: licht, lucht en ruimte. Profilit u-glas is een geliefde gevelbeglazing voor architecten. Het duurzame en tijdloze Pilkington profielglas in combinatie met isolatie heeft een lage u-waarde en biedt nog steeds een natuurlijk lichtinval. Daarnaast kan je er zowel rechte als ronde wanden mee creëren en dat is bij dit project bijzonder goed tot uiting gekomen.

 

Profilit U-glas Sportzaal brandweerkazerne

Voor de gevelbekleding van de sportzaal is een ‘brandweer rode’ baksteen gekozen waarin een rechte glazen buitenwand is geplaatst. Het Profilit K25/60/7 met Antisol (zonwerende coating) en Plus 1.7 ( warmtewerende coating) zorgt voor een prettig klimaat in de sportzaal. De spouw is voorzien van TIMax GL isolatiemateriaal van Wacotech en geeft de sportzaal aan de buitenzijde een tijdloze uitstraling.

Profilit U-glas Remise brandweerkazerne

Voor de remise is bij de bovenste bouwlaag gekozen voor een ronde wand met een radius van 2600 mm. Hier is U-glas K25/60/7 gefigureerd toegepast met alleen de warmtewerende coating en TIMax GL. Aan de zuidzijde is daardoor aan de markante en duidelijke entree volume gegeven aan het dak, dat zeker de aandacht trekt.

Gefaseerde uitvoering

De vervangende nieuwbouw van de brandweerkazerne in Arnhem is gefaseerd uitgevoerd omdat de bestaande brandweerkazerne, op dezelfde locatie, operationeel diende te blijven. Het betrof een binnenstedelijk locatie en viel onder archeologisch waardevol gebied.

Meer weten over U-glas?

Advies nodig over Profilit U-glas of wenst u een offerte? Neem dan rechtstreeks contact op met Henny Zwier (06-24779225). Meer projecten kunt u bekijken op onze productpagina. Bekijk ook de andere projecten met U-glas.