Monumentaal winkelpand

Locatie: Franeker

Spacia in monumentaal winkelpand

Een beeldbepalend monumentaal winkelpand voorzien van isolerend monumentenglas. In de eerste plaats is Spacia de naam voor dit type isolatieglas, dat slechts 6 mm dik is. Bij In de tweede plaats blijft de authentieke uitstraling en alle overige details behouden. Tot slot heeft het glas naast een hoge isolatiewaarde een hoge reductie van geluid.

Spacia monumentenglas D&O Franeker

Pilkington Spacia™ is isolatieglas dat de thermische prestatie biedt van een dubbele isolerende beglazing, maar de dikte heeft van een enkele ruit. Bij D&O Bouwglas noemen we het echter monumentenglas, omdat het dé oplossing is voor situaties waar we modern comfort en energieprestaties willen combineren met het behoud van het historische uiterlijk van een pand.

Naast gebruik in historische gebouwen, is dit glas ook geschikt voor andere toepassingen waar het gebruik van een dunnere, lichtere ruit gewenst is. Bijvoorbeeld bij schuiframen. Daarnaast passen we het ook toe als onderdeel van een dubbele isolerende beglazing. In deze combinatie bereiken we zeer lage Ug-waardes.

  • Slechts 6,2 mm dik
  • Ug-waarde van 1,1 W/m²K
  • Vacuümglas, geschikt voor historische gebouwen.

Opdrachtgever: Particulier
Product: monumentenglas

Vragen over Spacia monumentenglas?

Wanneer u vragen heeft over monumentenglas, neem dan vooral contact met ons op.

Wilt u weten hoe het precies werkt? Bekijk dan de video hieronder.