Profilit gevel parkeergarage

Locatie: Alphen aan den Rijn


Dat er uiteenlopende architectonische en creatieve mogelijkheden voor Profilit beglazing zijn wordt goed zichtbaar in deze Profilit gevel aan de Aziëlaan in Alphen aan den Rijn (direct naast het station).

Lengkeek Architecten ontwierp een woonflat “La Gare” voor 95 appartementen met op straatniveau een parkeergarage met Profilit beglazing. Daarbij schakelde aannemer Tetteroo D&O Bouwglas in voor dit maatwerkproject.

Profilit gevel Groene Hart

Profilit gevel uitvoering

Zo is de parkeergarage door ons semi-transparant uitgevoerd met een glazen Profilit gevel waarin gespeeld is met verschillende kleuren groen verwijzend naar het “Groene Hart” gebied. De Profilit gevel is in enkele uitvoering geplaatst in een dubbele rij met interval. Daarnaast is uit het leveringsprogramma gekozen voor K25/60/70 D16 met verschillende kleuren folies in groentinten. De onderflensen van het Profilit zijn allemaal op afschot gesneden en gemonteerd in aluminium profielen met ongelijkzijdige benen en een zetting onder 100 graden. De afstanden tussen de glasprofielen zijn exact uitgerekend mede om een goede ventilatie te bieden in de parkeergarage.

Profilit gevelbeglazing nader uitgelegd

Ten eerste is Profilit gevelbeglazing geprofileerd glas in U-vorm. Ten tweede heeft u bij Profilit de keuze om het als enkele, dubbele, driedubbele of als meervoudige beglazing te laten plaatsen. Dit is uiteraard afhankelijk van de toepassing. Tot slot is de belangrijkste toepassing grootschalige gevelbeglazing voor industrie en commerciële bedrijfsgebouwen (en bijvoorbeeld sportcomplexen en trappenhuizen).

De uiteenlopende toepassingsmogelijkheden (verticaal, horizontaal, met verschillende vlakken) bieden architecten mogelijkheden om te komen tot originele ontwerpen. Goed om ook te vermelden is dat de Profilit glasbouwelementen worden geleverd met een totaal monteersysteem in aluminium profielen. Zo bevat het leveringsprogramma meerdere types en verschillende figuraties. De diverse toepassingsmogelijkheden ziet u eveneens terug in de veelzijdige projecten uitgevoerd door D&O Bouwglas. Meerdere folders helpen u bij het kiezen van het juiste design.

Vragen over Profilit gevel?

Voor meer informatie over een Profilit gevel kunt u contact opnemen met onze senior projectmanager Henny Zwier op telefoonnummer 06-24779225. Uiteraard ook voor een prijsopgave. Meer informatie over Profilit beglazing vindt u op onze productpagina.