Sportcomplex met Profilit beglazing

Locatie: Nederland

Sportcomplex

Sport en bewegen op de werkvloer is voor onze Defensie de gewoonste zaak van de wereld. Eén van de kaders voor het sportcomplex in de kazerne was duidelijk, een glazen wand die licht doorlaat maar waarbij de werknemer, c.q. sporter niet in beeld komt. Die specifieke vraag heeft aannemer Dons & Troost aan ons voorgelegd.

Sportcomplex fitnessruimte

Profilit beglazing

Profilit beglazing is daarvoor de perfecte oplossing. Dit type beglazing heeft een uitgebreid leveringsprogramma waardoor er voor alle projecten wel een passende oplossing is. Aangezien de lichtdoorlatendheid en privacy een belangrijke voorwaarde is, heeft D&O gekozen voor een heldere variant van K25/60/7 D8 waarbij een 1.7 coating is toegepast. Deze coating is tevens warmtewerend, waardoor veel warmte door zonlicht tegengehouden wordt. Daarnaast beschermen de meeste warmtewerende raamfolies ook tegen uv stralen. Zodoende beschermt de folie de sporters ook nog tegen andere invloeden van buitenaf.

 

Sportcomplex inspiratie

De afbeeldingen hier getoond bieden u wellicht inspiratie wanneer u bezig bent met het ontwerp van een sportzaal, gymzaal of fitnessruimte. Met Profilit beglazing in een sportieve omgeving valt er zeker nog iets te kijken, maar voelen sporters zich minder bekeken. Voor een nieuwe gymzaal in Driehuis, die de naam Waterloozaal draagt, leverde en monteerde D&O tevens Profilit beglazing.