Profilit Waterloozaal

Locatie: Driehuis

Voor een nieuwe gymzaal in Driehuis, die de naam Waterloozaal draagt, leverde en monteerde D&O Pilkington Profilit beglazing. 

Profilit, ook wel Linit of Reglit genoemd, bestaat uit u-profielen van glas. De belangrijkste toepassing is grootschalige gevelbeglazing voor industrie en bedrijfsgebouwen en zoals in dit voorbeeld, dus in sportcomplexen.

Omdat de gevel niet alleen voor licht in het gebouw zorgt maar ook een wezenlijk esthetisch element biedt waarderen architecten en opdrachtgevers bovenal de vrijheid in vormgeving die beglazing zonder kozijnen te bieden heeft. Tegelijkertijd voldoet het product aan verregaande eisen die worden gesteld op het gebied van zonwering, thermische isolatie, geluidsisolatie of duurzaamheid en milieu.

Het leveringsprogramma

Het veelzijdige glasproduct voor gevelbeglazing bevat een uitgebreid leveringsprogramma en verschillende figuraties. Afhankelijk van de toepassing heeft u de keuze om het profielglas als enkele, dubbele, driedubbele of als meervoudige beglazing te laten plaatsen.

In deze sportaccommodatie zijn er diverse sport- en spelmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld badminton, basketbal, gymnastiek, korfbal en volleybal. Lichtinval is een belangrijk aspect. Daarom is er gekozen voor Profilit K25/60/7 met 16-draads inleg (voor letselveiligheid) en een warmtewerende coating (voor comfort). Daarnaast zijn de wanden gebogen en getordeerd uitgevoerd en in de raamstroken 3D-montageprofielen gebogen toegepast.

Profilit Waterloozaal

Profilit Waterloozaal

Het ontwerp van de Waterloozaal heeft, zo lezen we op de website van de architect, een frisse uitstraling. “Door zorgvuldige detaillering, materiaalkeuzen en vloeiende vorm past het uitstekend in de omgeving. De in de raamstroken gebruikte Profilit beglazing zijn ondoorzichtig maar verspreiden in de avond een diffuus licht in de nabije omgeving zonder hinder te geven.”

Samengevat is het project gerealiseerd in samenwerking met Rolvink Bouw te IJmuiden. Daarnaast noemen we graag de opdrachtgever: Gemeente Velsen te IJmuiden. Goed om ook te vermelden zijn MB Architecten te Bloemendaal. Zij zijn verantwoordelijk voor het in het oog springend ontwerp.

Vragen?

Heeft u vragen over dit project of over de gebruikte materialen? Neem dan gerust contact met ons op.