Industriële binnendeuren in Landgoed

Locatie: Nabij Heino

Binnendeuren met een industriële look komen bij dit project op Landgoed ‘t Rozendael ‘t Nijenhuis prachtig tot hun recht. Ook de glazen balustrade in de unieke schuurwoning past perfect bij de gekozen woonstijl.

VANDERSALM-aim ontwierp op het erf van dit landgoed nieuwe woonbestemmingen; twee schuurwoningen en een atelier/schuur waarvoor een bestaande boerderij werd gesloopt. Later is het unieke project, in het kader van Rood voor Rood door ArchDaily (een wereldwijd platform voor architectuur) opgepikt.

Industriële binnendeuren

Aangezien voor de buitenramen en deuren gekozen is voor aluminium kozijnen viel de keuze in het interieur op deze glazen binnendeuren met een zwart frame. Doordat de industriële binnendeuren van gehard glas en omkaderd met aluminium profielen zijn. Daarnaast zorgt de zwarte omlijsting hier voor meer een landelijke look. Ten slotte geeft het bijpassende beslag de binnendeuren van glas een stijlvolle uitstraling.

 

Glazen balustrade

Een volglazen balustrade is een modern en strak alternatief voor een afscheiding tussen twee ruimtes. Enerzijds creëer je met glas een ruimtelijk effect tussen de open ruimte met uitzicht op de lagere verdieping en anderzijds een optimale veiligheid. Daarom gebruiken we bij D&O Bouwglas voor een balustrade van glas gelaagd-gehard glas. En dit is verkrijgbaar in allerlei maten en kleuren. Daarnaast bieden wij een uitgebreide keuze in klembevestigingen die past bij iedere woonstijl.

Aannemer: Bouwbedrijf Elpenhof | Fotografie: Egbert de Boer

Meer over glazen deuren?

D&O Bouwglas levert een omvangrijk assortiment glazen deuren. Bovendien stijlvol, solide en boven alles veilig! Dus heeft u vragen over dit project of de genoemde producten, neem dan vooral contact met ons op!

Update 18 oktober 2018

Via LinkedIn (zie bericht hieronder) hebben wij vernomen dat Bart van der Salm, eigenaar van VANDERSALM-aim genomineerd is voor de Abe Bonnemaprijs 2018 voor jonge architecten.

Abe Bonnema werd in 1926 geboren in Stiens (Friesland). Hij doorliep de hbs in Leeuwarden en voltooide een studie bouwkunde aan de Technische Hogeschool Delft, waarna hij in 1957 in Leeuwarden een architectenbureau begon. In 1963 verhuisde dit bureau naar een woonhuis met werkruimte in Hurdegaryp, dat Bonnema voor zichzelf had ontworpen. In de loop van zijn werkzame leven tekende Bonnema met zijn medewerkers een ontzagwekkende hoeveelheid gebouwen, waarvan de meeste zijn te vinden in de Friese hoofdstad. Bonnema ontving verschillende architectuurprijzen en zijn ontwerpen werden onder meer tentoongesteld in het Museum of Modern Art in New York.
De ir. Abe Bonnema Stichting, die de nalatenschap van de Friese architect Abe Bonnema beheert, heeft onder meer tot doel om de kwaliteit van de architectuur in Nederland te bevorderen. Abe Bonnema leeft voort in de jaarlijkse naar hem genoemde architectuurprijs. (Bron: https://abebonnemaprijs.nl/abe-bonnema/.)

Op 17 november a.s. weten we of deze fantastische architect uit Zwolle deze prachtige prijs (met een Fries tintje) heeft gewonnen. Wat ons betreft is hij de definitieve winnaar. Gefeliciteerd met deze nominatie Bart!