Profilit beglazing Keukenhof

Locatie: Lisse

Op 13 april 2018 was de officiële (her)opening van het Willem-Alexander paviljoen in Keukenhof te Lisse. D&O Bouwglas heeft het verbouwde paviljoen begin dit jaar voorzien van Pilkington Profilit beglazing.

Van Daalen Architectuur koos voor Profilit vooral om haar universele toepassingsmogelijkheid en vanwege het feit dat het profielglas eenvoudig gebogen geplaatst kan worden. Daarnaast kunnen met de constructieve glazen u-balken oneindig lange wanden worden gecreëerd. Tegelijkertijd is het u-glas een geliefde gevelbeglazing omdat het profielglas zich kenmerkt door een hoge lichtdoorlatendheid zonder volledig doorzicht. Daardoor biedt Profilit beglazing, voor de honderden tulpen die er onder andere in het paviljoen in Keukenhof tentoongesteld worden, een mooie open structuur.

Profilit beglazing Keukenhof 14

Foto: Henny Zwier (bij officiële opening Willem-Alexander Paviljoen op 13 april 2018)

Profilit™ Micro Keukenhof

Om precies te zijn is in het Willem-Alexander paviljoen Profilit™ Micro K22/60/7 met 7 draadinleg toegepast. Voor de plaatsing van de dubbele beglazing is gebruik gemaakt van bijbehorende aluminium montageprofielen in RAL 9007. In de rondingen van het paviljoen zijn de montageprofielen in een radius gebogen van 2450 mm. Verder heeft de architect gekozen voor zijwanden die naar het midden toe schuin aflopen. In getallen: van een hoogte van 1500 mm naar 200 mm.

Profilit™ Micro is zoals Pilkington het zelf zegt: “Geprofileerd textuurglas met een uiterst fijne korrelige, onregelmatige oppervlaktestructuur en geeft daardoor een decoratief effect“. De groene kleur van het glas past perfect in de kleurrijke omgeving van Keukenhof. Slechts acht weken is Keukenhof geopend en kunnen bezoekers 7 miljoen voorjaarsbloeiende bolbloemen bewonderen. En natuurlijk ook het verbouwde Willem-Alexander paviljoen.

Profilit beglazing Keukenhof 20

Bouwen doe je samen

Bouwbedrijf Hoekstra & Hoekstra begeleidde dit nieuwbouw- en renovatieproject. Terugblikkend hebben wij de samenwerking als zeer prettig ervaren.

Advies nodig?

Heeft u een project waar u Profilit beglazing wilt toepassen? Neem dan rechtstreeks contact op met Henny Zwier (06-24779225). Meer projecten bekijken? Deze vindt u onderaan op de productpagina.