Nieuwsbrieven

Hieronder een overzicht van onze reeds verstuurde nieuwsbrieven over glas, kunststof en aluminium. Klik op de datum om de gehele nieuwsbrief te lezen. Wilt u niets missen van D&O? Onderaan de pagina kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer lezen? Onze afzonderlijke nieuwsberichten leest u op: https://zichtbaargoed.nl/nieuws.

 • Winterse taferelen

  Pand van D&O Bouwglas in Franeker in de winter van 2023En ineens is het winter. Terwijl we deze nieuwsbrief maken dwarrelen er kleine vlokken sneeuw voor de ramen langs naar beneden. Een paar dagen daarvoor bleef het nog liggen. We delen als glasspecialist een nieuwe brochure met u, lichten ons installatieglas uit en een project met Profilit beglazing.

  Nieuwsbrief 6 december 2023
 • Project met een verhaal

  Profilit profielen entree atoombunker EmmenDe Profilit profielen had u vast al herkend, maar geen idee waar het profielglas omheen is geplaatst? Op de foto ziet de entree van en naar één van de bestbewaarde atoombunkers. De glasbalken in dit project zijn niet alleen geplaatst ter bescherming bovenop de entree van de atoombunker in Emmen, maar biedt nu ook ruimte voor een wisselende expositie.

  Nieuwsbrief 7 juli 2023
 • WyArt printdesign

  Bij D&O Bouwglas in Franeker staat een volledig scala aan productiemachines voor zowel complexe als unieke glasbewerkingen. Met een team van vakmensen kunnen alle uiteenlopende bewerkingen aan verschillende machines worden uitgevoerd.

  Nieuwsbrief 5 april 2023
 • Dank voor uw stem!

  Project gevelbeglazing Hulpwarmtecentrale Amsterdam winnaar Glas Award 2023Het team van D&O Bouwglas was al dankbaar voor de nominatie voor de Glas Award, hoopte ook op de winst, al was het alleen al vanwege het totale glasoppervlak en al het handmatige werk. En… onze hoop werd werkelijkheid! Dankzij uw stem heeft het project Gevelbeglazing hulpwarmtecentrale Amsterdam South Connection gewonnen! Waarvoor oprechte dank!

  Nieuwsbrief 16 februari 2023
 • Stem op uw favoriete project!

  Glasproject van D&O Bouwglas genomineerd voor Glas Award 2023.Leden van Bouwend Nederland Vakgroep Glas mogen in januari 2023 stemmen op hun favoriete project. Per bedrijf mag 1 stem worden uitgebracht. Als er meerder stemmen door een bedrijf worden uitgebracht, dan geldt de eerste stem.

  Nieuwsbrief 26 januari 2023
 • Genomineerd!

  Glasproject van D&O Bouwglas genomineerd voor Glas Award 2023.Het project Gevelbeglazing hulpwarmtecentrale in Amsterdam is genomineerd voor de Glas Award 2023. Het in het oogspringende gebouw langs de A10 en in de bocht bij de A4, bestaat uit een laag en hoog dak en loopt trapsgewijs oploopt.

  Nieuwsbrief 16 december 2022
 • Waarde toevoegen met…

  Waarde toevoegen met isolatieglasDeze keer leest u niet alleen hoe glas waarde toevoegt, maar ook hoe het in combinatie met isolatiemateriaal, als windscherm of als kunstwerk waarde toevoegt. Wij willen u met de verschillende onderwerpen inspireren zeker nu we weer in de laatste maanden van het jaar terecht zijn gekomen. Maanden waarin een behaaglijk en gezellig binnenklimaat belangrijk is. Zowel thuis als op kantoor.

  Nieuwsbrief 13 oktober 2022
 • Daar gaan we weer…

  daar gaan we weer levertijden isolatieglas, prijsverhoging, vakantie, nieuwsbrief juniNog een paar weken en dan gaan we weer vakantie vieren. Dat betekent automatisch dat we rekening moeten houden met levertijden van glas en toebehoren. Vanwege 1) een omleiding moeten u rekening houden met extra reistijd en 2) de schaarste en prijsstijgingen van glas en toebehoren met een prijsverhoging. We delen voorbeelden van twee trends, glasprint en rookglas en communiceren de sluitingstijden tijdens de bouwvak.

  Nieuwsbrief 30 juni 2022
 • Afscheid & Welkom

  Afscheid en welkom van collega's We nemen afscheid en verwelkomen een collega, kondigen een prijsverhoging van onze (glas)producten en communiceren nog een paar hoogtepunten. Er is weer een project opgeleverd en een project dingt mee naar de prijs om het ‘Gebouw van het jaar’ te worden.

  Nieuwsbrief 15 maart 2022
 • Profilit in the picture

  December is natuurlijk bij uitstek de maand om u te bedanken voor de samenwerking en het vertrouwen in het afgelopen jaar. Daarnaast zetten we het glasproduct Profilit en de accountmanager in the picture.

  Nieuwsbrief 16 december 2021
 • Een deur met kleur

  grijs getint glas in hotelkamers Soho Hotel Schagen

  Oktober, woonmaand, inspiratiemaand! Daarom een nieuwsbrief vol inspiratie over interieurtrends. Al beperken wij ons natuurlijk tot glas. Nog beter gezegd, tot glazen deuren. Vandaar de titel ‘Een deur met kleur’.

  Nieuwsbrief 1 oktober 2021
 • Rappel

  Rappel abseilenWist u dat in België ‘rappel’ gezegd wordt wanneer men het heeft over een verticale afdaling, ofwel abseilen?
  Het via een klimtouw zelfstandig afdalen van een steile glaswand en tegelijkertijd glasnaden kitten werd ingezet bij een project van D&O in Amsterdam.

  Nieuwsbrief 15 april 2021
 • Energie voor tien

  Voor alles wat we doen is energie nodig. Voor een stad als Amsterdam is dat ‘iets’ meer dan energie voor tien. De transitie naar een aardgasloze stad door middel van stadswarmte is een enorme uitdaging.

  Wat de rol van D&O Bouwglas hierbij is, leest u in deze nieuwsbrief.

  Nieuwsbrief 17 december 2020
 • Het is tijd voor een afscheiding

  Het is tijd voor een afscheidingHerfst! Weinig zon en regen. Het is tijd voor een afscheiding. En dan het liefst van glas! Want glas is transparant, duurzaam en hygiënisch. Niet onbelangrijk in deze tijd. Wij inspireren u in deze nieuwsbrief met een aantal afscheidingen van glas.

  Nieuwsbrief 6 oktober 2020
 • Een jachtig gevoel

  refit interieur jachtbouwBij D&O Bouwglas heerst een ‘jachtig’ gevoel. Maar we hebben het niet over stress hoor, integendeel. Het gevoel heeft te maken met de jachtbouw, en dan met name met de unieke producten die we voor het interieur mogen leveren. Verder inspireren we u met een project, attenderen wij u op de levertijden richting bouwvak en vertellen wij u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

  Nieuwsbrief 30 juni 2020
 • Plexiglasscherm op maat

  Klant die oogtest ondergaat achter preventieschermD&O Bouwglas biedt maatwerk voor plexiglas beschermingsplaten. Zo ook voor Boddeüs Franeker en Sneek. Niet alleen hebben wij voor hen preventieschermen voor op de toonbank gemaakt, maar ook schermen van plexiglas voorzien van twee ronde gaten voor het passen van brilmonturen. Wij boren gaten op ieder gewenste plek en maken uitsparingen in iedere gewenste afmeting en vorm.

  Nieuwsbrief 16 april 2020
 • Anti-coronascherm plexiglas

  anti-coronaschermZe vliegen niet alleen over de toonbank, maar worden juist bij veel klanten direct op de toonbank gezet. Een anti-coronascherm van plexiglas. Sinds de uitbraak van het coronavirus is de vraag naar balie-, kassa- en toonbankschermen toegenomen.
  En dat begrijpen wij ten volle.

  Nieuwsbrief 31 maart 2020
 • Opgeven is geen optie

  Fietsen in de Franse AlpenNog even wat inspiratie voor de jaarwisseling. Zo gaan Roland Douma en zijn dochter in juni 2020 naar de Franse Alpen om te fietsen voor Frits uit Franeker. Is Henny Zwier recent naar Aruba geweest voor technische ondersteuning bij één van zijn projecten. Welke producten direct uit voorraad leverbaar zijn en wanneer wij precies gesloten zijn tijdens de jaarwisseling.

  Nieuwsbrief 12 december 2019
 • Zomervakantie

  spatscherm kookplaat 2Wij inspireren u nog graag even zo vlak voor de zomervakantie. Dat doen we door projecten te laten zien waarbij we een foto op een glasplaat (voor in de keuken) hebben geprint. Daarnaast vertellen we u graag welke producten uit voorraad leverbaar zijn. Tevens vragen wij uw hulp bij het invullen van onze vacatures. Tot slot bieden u nog wat leesvoer voor in de vakantie.

  Nieuwsbrief 19 juli 2019
 • 10 machines voor glasbewerkingen

  machinepark glasbewerkingOpnieuw hebben we geïnvesteerd in machines voor glas- en spiegelbewerkingen. De gesignaleerde vraag uit de markt bleek groot nadat in den lande bekend werd dat wij geïnvesteerd hadden in een 5-assige Intermac. Voor ons de aanleiding om niet alleen na te denken over een uitbreiding van de machines voor glasbewerkingen, maar dit ook zo snel mogelijk te realiseren.

  Nieuwsbrief 18 april 2019
 • Gratis kaarten BouwBeurs Utrecht

  Bouwbeurs GlasPleinVan 4 t/m 8 februari 2019 presenteert de glasbranche zich op de BouwBeurs in Utrecht. Vakgroep GBO en Onderhoud NL organiseren het GlasPlein waarbij de verschillende mogelijkheden en aspecten van glas worden gepromoot. Bestel hier uw GRATIS kaarten.

  Nieuwsbrief 24 januari 2019
 • Rituelen rond jaarwisseling

  Rituelen rond jaarwisselingDe jaarwisseling komt er aan. Dat gaat gepaard met allerlei rituelen die jaarlijks terugkeren. In deze nieuwsbrief vertellen we u alles over levertijden, delen we twee bijzondere projecten, een verwondering en brengen we onze nieuwe folder onder de aandacht.

  Nieuwsbrief 18 december 2018
 • Levertijden fors opgelopen

  Levertijden fors opgelopen | Nieuwsbrief D&O | Foto PixabayWegens extreme drukte in de glasindustrie zijn in korte tijd de levertijden van isolatieglas opgelopen tot 5 weken. Daarnaast is onze glasleverancier per direct gestopt met spoedleveringen. Wij adviseren u om bij uw projectplan daar rekening mee te houden en op tijd het glas te bestellen. Zodra de levertijden weer op een normaal niveau zijn zullen wij u hierover informeren.

  Nieuwsbrief 11 september 2018
 • Nog 200 dagen

  Glasbewerking 5 assige Intermac14 juni, de 165ste dag van het jaar. Nog 200 dagen te gaan in 2018. Qua werkdagen een stuk minder natuurlijk want de vakantieperiode breekt aan. Voor de resterende dagen staan er nog prachtige projecten op de planning en opdrachten voor mooie designobjecten van (spiegel)glas.

  Nieuwsbrief 14 juni 2018
 • Voorjaarskriebels

  Drievoudige beglazing TripleAl last van voorjaarskriebels? Niet? Dan krijgt u ze vast als u ons project op Vlieland bekijkt. Een prachtige vakantiewoning met driedubbel glas (Triple). Verder is úw showroom opgefrist en delen we een project met ontspiegeld glas ter inspiratie. En tot slot nog een aangename verrassing…

  Nieuwsbrief 22 maart 2018
 • De jaarwisseling

  Kerstgroet nieuwsbrief 21-12-17Wij vieren de overgang van het lopende kalenderjaar naar het nieuwe. Vrijdag 22 december 2017 is daarom onze laatste werkdag van dit jaar. Vanaf maandag 8 januari 2018 staan wij weer voor u klaar. Wij wensen u fijne feestdagen en een zichtbaar goed nieuwjaar!

  Nieuwsbrief 21 december 2017
 • The Art of Living

  Nieuwsbrief The Art of LivingThe Art of Living, de kunst van het leven, is de naam van een magazine waarin een project van ons is beschreven. In deze nieuwsbrief leest u er alles over.

  Nieuwsbrief 2 november 2017
 • Uitbreiding en open dag

  Nieuwe producten, nieuwe machines en de aankondiging van de open dag op industrieterrein Kie West Franeker, zijn voor ons de reden om u te informeren.

  Nieuwsbrief 15 juni 2017
 • Van alle tijden

  Van alle tijden Nieuwsbrief D&OWe gaan richting de jaarwisseling. Voor ons reden om u te informeren over levertijden, openingstijden en over nieuws en/of zaken van alle tijden.

  Nieuwsbrief 8 december 2016
 • Creëren met graveren

  Glas en polycarbonaat graverenGraveren bij D&O zult u zich afvragen? Dat klopt! We creëren met het graveren van glas en polycarbonaat nu de mooiste werken aan De Vang te Franeker. Geen zin om te lezen? Bekijk de video.

  Nieuwsbrief 14 juli 2016
 • Nominatie zorgproject & feestdagen

  Project-chemotuin-Hilversum-D&O-FranekerEén van onze projecten in de zorgsector, in samenwerking met Van der Salm-aim architecten en Assink Hout is genomineerd voor de Hedy d’Ancona-prijs.

  Nieuwsbrief 17 december 2015
 • Kwaliteit binnen handbereik

  Kunststof kozijnen - Kwaliteit binnen handbereikKunststof kozijnen staan in deze nieuwsbrief centraal. Het één kan niet zonder het ander en daarom vertellen we daarnaast iets over stelkozijnen, hang- en sluitwerk, scharnieren en kunt u een paar projecten bewonderen.

  Nieuwsbrief 27 oktober 2015
 • Benaderbaar

  Mobiel vriendelijk website
  Zo vlak voor de vakanties nog even een nieuwsbrief met een persoonlijk tintje, waarbij we iets vertellen over onze nieuwe website, nieuwe accountmanager voor kunststof kozijnen, onze vestiging in Zwaag en over de zomersluiting.

  Nieuwsbrief 13 juli 2015
 • Een aanslagdeur met handtekening?

  Aanslagdeur_met_handtekeningOnder glazen deuren is de aanslagdeur de meest populaire. Maar wist u dat u glazen deuren kunt voorzien van een handtekening?

  Nieuwsbrief 2 juni 2015
 • Plussen en (m)innen

  Isolatieglas_De_Kom_HeerenveenDeze nieuwsbrief gaat over isolatieglas, renovatiesubsidie en het Fryslân Woonoffensief dat morgen van start gaat.

  Nieuwsbrief 27 maart 2015
 • Uit de wind

  Pallazzo_terrasoverkapping_D&O_FranekerWelke materialen gaat u gebruiken voor een serre, veranda, terrasoverkapping, terrasafscheiding en/of bij vouw- en schuifwanden?

  Nieuwsbrief 12 februari 2015
 • Profilit uitgelicht!

  Profilit_D&O_FranekerProfilit: een duurzaam en tijdloos glasproduct dat door zijn universele toepassingsmogelijkheden een zeer economisch alternatief biedt.

  Nieuwsbrief 12 december 2014
 • Vochtige tijden!

  Anti-condensatie_glas_D&O_FranekerIn deze nieuwsbrief staat vocht centraal en vertellen we u waardoor dit komt en wat een alternatief is! Bijvoorbeeld: Anti-condensatie Glas!

  Nieuwsbrief 9 oktober 2014
 • Een schuiver!

  Beslag_glazen_schuifdeur_D&O_FranekerIn deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan beslag geschikt voor (automatische) schuifdeuren, vouwwanden en douchecabines.

  Nieuwsbrief 21 augustus 2014
 • Ook de kriebels?

  Brochure_D&O_FranekerVlak voor de vakantie een nieuwsbrief met een persoonlijk tintje. Een nieuwe brochure, een filmpje en jubilarissen bij D&O.

  Nieuwsbrief 10 juli 2014
 • Een kunst op zich!

  Kunststof_kozijnen_D&O_FranekerDeze nieuwsbrief staat in het teken van kunststof. Naast glas leveren wij kunststof kozijnen (van het Duitse topmerk Schüco).

  Nieuwsbrief 12 juni 2014
 • Houd het hoofd koel!

  Zonwerend_glas_D&O_FranekerMet de juiste keuze van zonwerend glas en/of zonwering kunt u het net die paar graden minder maken waardoor ook het verblijf binnen comfortabel kan zijn.

  Nieuwsbrief 8 mei 2014
 • Binnen buiten of ertussenin!

  Veranda_D&O_FranekerLente! Tuinwensen zijn er in deze periode volop en daarover gaat deze nieuwsbrief. Over glazen terrasafscheidingen, veranda’s en zonwering tussen het glas.

  Nieuwsbrief 21 maart 2014
 • Uitnodiging bedrijfsbezoek

  Bedrijfsbezoek_D&O_GevelnedUitnodiging voor bedrijfsbezoek aan onze leverancier van Schüco kunststof kozijnen Gevelned te Zwaag (Hoorn). Toonaangevende producent.

  Nieuwsbrief 20 februari 2014
 • Bezoek uw showroom!

  Showroom_D&O_FranekerGlazen deuren, kunststof kozijnen en aluminium veranda’s kunt u samen met uw klant bekijken in uw 500m2 uw showroom.

  Nieuwsbrief 4 februari 2014