Aluminium kozijnen villa

Locatie: Heerenveen

Het effect van aluminium kozijnen met isolatieglas kan bijzonder goed uitpakken. Dat werd duidelijk bij dit project, een ware eyecatcher in Heerenveen. Dankzij de samenwerking met Aannemersbedrijf Bouwhorst mocht ook D&O Bouwglas meewerken aan deze verrassend vormgegeven villa. 

Veel ruimte, veel licht en veel privacy. Strak, duurzaam, modern en minimalistisch. Dit waren zoal de wensen van de particuliere opdrachtgever aan architect Diana Lautenbag van Lautenbag Architectuur uit Hindeloopen. De architect ontwierp een villa waarin veel glas en aluminium kozijnen verwerkt zijn.

We leveren graag verrassend en bijzonder maatwerk. Daarbij zoeken we steeds naar de beste oplossingen in materialisatie, techniek en detaillering. Een voorbeeld van dit laatste zijn de aluminium kozijnen in deze villa, geleverd door D&O Bouwglas uit Franeker. Van binnenuit zijn ze niet zichtbaar omdat het kozijn als het ware ‘om de hoek’ bevestigd is. Het resultaat? Geen schaduwen op de muren en bijzonder mooi strijklicht“, vertelt de architect in een interview met het tijdschrift The Art of Living.

Aluminium kozijnen

De keuze van de architect voor aluminium kozijnen is begrijpelijk. Aluminium profielen zijn minimalistisch en buitengewoon sterk. Daarnaast is het duurzame materiaal zo stabiel dat het sterk genoeg is om grote raamoppervlakken te dragen. Aluminium schilfert of splijt niet, is niet gevoelig voor uv-stralen of vocht en wisselende weersomstandigheden. Mede daardoor zijn aluminium kozijnen optimaal in gebruik en onderhoudsvriendelijk. Plus de kozijnen zijn probleemloos te recyclen, waarmee de herbruikbaarheid van dit product en haar grondstoffen gewaarborgd is.


HR++ isolatieglas

Bij dit project is gekozen voor HR++ glas voorzien van een dun metaallaagje om stralingswarmte tegen te houden. De lichttransmissie bij dit nauwelijks waar te nemen metaallaagje is circa 79%. De spouw van dit type isolatieglas is gevuld met Argon, kleurloos edelgas, waarmee een hogere isolatiewaarde wordt verkregen. Zoals u wellicht weet, is glas 100% recyclebaar en daardoor uniek materiaal om duurzaam te bouwen.

Ik ben er trots op dat het glas tot de dakrand komt” ~ Diana Lautenbag (The Art of Living)

Dat Lautenbag er trots op is dat het glas tot de dakrand komt, is omdat er gekozen is voor een vliesgevel. Mede omdat de buitenmuren zijn opgebouwd met lichte materialen kan er bespaard worden op gewicht. Daarnaast wordt wind- en waterinfiltratie voorkomen. Het gebouw voldoet hiermee aan de technische eisen. Bovendien leidt de combinatie van materialen tevens tot een prachtig architectonisch ontwerp en een verrassend helder interieur.

Vragen over aluminium kozijnen?

Heeft u vragen over de kozijnen, het glas, over de toepassing of wilt u direct bestellen? Neem dan contact met ons op.

Meer over dit project

Dit project kunt u ook bekijken op de website van Lautenbag Architectuur, bij Aannemersbedrijf Bouwhorst en/of in het tijdschrift The Art of Living.

Aluminium kozijnen Heerenveen - The Art of Living

 

Foto’s hieronder van: The Art of Living (fotograaf Jaro van Meerten).