Profilit subtropisch zwembad Joure

Locatie: Joure

Dat zou u misschien niet direct verwachten, de keuze voor profilit in een subtropisch zwembad. En eerlijk gezegd is dat ook zo, we hebben geen profilitbeglazing in het zwembad zelf geplaatst maar mochten de toegangspoort tot een sportief knooppunt plaatsen.

Het project ‘Profilit subtropisch zwembad Joure’ is uitgevoerd bij Swimfun Joure. Eerder heette het zwembad De Stiennen Flier. In februari 2015 is die na een intensieve verbouwing heropend.

Profilit subtropisch zwembad Joure

Sportief knooppunt

Swimfun is het nieuwe sportcomplex van Joure en bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste het zwembad, ten tweede de sporthal en tot slot een ruime entree met horecagelegenheid. D&O maakte voor de toegangspoort gebruik van het profilit type K25/60/7 met een 16 draads inleg. Ofwel, het meest gangbare type. De toeganspoort trekt meteen de aandacht, daar kunnen bezoekers niet omheen. Het is een opvallend element dat perfect past bij het hele sportieve knooppunt dat ruimtelijk en toegankelijk is ingericht. Het ruimtelijke aspect wordt binnen zeker versterkt door het gebruik van grote raampartijen, waardoor er voldoende daglicht binnenkomt. Zo is er contact met de omgeving.

Profilit subtropisch zwembad Joure

Opdrachtgever: Gemeente De Fryske Marren

Meer weten over dit project of interesse in het product Profilit beglazing? Neem dan gerust contact op met Henny Zwier, senior accountmanager van D&O Bouwglas. Hij is bereikbaar op: (0517) 39 25 32 of (06) 24 77 92 25.