Transferium Hoogkerk

Locatie: Hoogkerk

Het Transferium in Hoogkerk is een wachtruimte voor het openbaar vervoer (stadsbus). Voor dit project leverden en plaatsten onze vakkundige monteurs de kleurrijke Profilit beglazing, wat veel natuurlijk licht doorlaat.

Verlichting was dan ook een belangrijk aspect in het ontwerp van deze bushalte. Aanvankelijk bedacht door Lysbeth de Groot, stedenbouwkundig ontwerper bij Gemeente Groningen. Sinds 2008 is De Groot werkzaam bij ontwerpbureau LYVR.

Betekenis kleuren Profilit beglazing Transferium in Hoogkerk

Het grote voordeel van Pilkington Profilit beglazing is dat het een tijdloos en vooral ook duurzaam product is. Als dealer van Profilit kunnen we de beglazing niet alleen in vele structuren leveren, maar ook in vele kleuren. Daardoor is het glasproduct zeer breed inzetbaar. Voor het Transferium gebouw in Hoogkerk is er gekozen voor drie kleurenschema’s, welke verwijzen naar de richtingen waaruit de bussen samenkomen. In de avond en nacht is het gebouw op meerdere manieren direct en indirect verlicht. De kleuren van de beglazing komen ook dan erg prachtig uit.

 

De uitvoering van het product Pilkington Profilit in dit project is voorzien van een transparante kleurfolie. De kleurenschema’s bestaan uit zes verschillende kleuren. De gebruikte kleuren komen overeen met de huiskleuren van de busmaatschappijen die gebruik maken van het Transferium.

Speciale vormgeving Transferium

Voor dit project plaatsten we de Profilit beglazing K25/60/7 met 16-draads inleg en in combinatie met een dempingrubber. Door de speciale betonconstructie en de aparte vormgeving was geen enkele maat gelijk. De aluminiumprofielen zijn door middel van een waterjet uitgesneden, zodat precies de vorm van het plafond gevolgd kon worden. Elk glaspaneel moest daarnaast afzonderlijk gesneden worden.

Toekomst Transferium Hoogkerk

Het Transferium is 13 januari 2016 officieel in gebruik genomen en biedt in eerste instantie plaats aan 550 auto’s. Het ligt in de bedoeling om in de toekomst ook een hotel-restaurant bij het Transferium te realiseren. Het aantal parkeerplaatsen zal dan ongeveer 1000 bedragen.