Lichtdoorlatende isolatie Papendrecht

Locatie: Papendrecht


Voor een nieuw kantoor met bedrijfshallen voor Veth Propulsion in Papendrecht is Profilit gevelbeglazing met lichtdoorlatende isolatie in de spouw toegepast. Met behulp van geïntegreerde Profilit kozijnprofielen is de glazen gevel onderbroken met en HR++ isolatieglas om een doorkijk naar buiten te realiseren. 

 

Hoofdaannemer STATON Bouw realiseerde een kantoorpand dat drie verdiepingen telt en een productieruimte van 8000 vierkante meter. Daarbij verzorgde D&O de Profilit gevelbeglazing van de begane grond en tevens op de eerste verdieping. Ter illustratie, een totaaloppervlak van 240 m². Bovendien is bij dit nieuwbouwproject vooral ingezet op duurzaam en verantwoord bouwen.

Lichtdoorlatende isolatie glazen gevel

Het kantoor is door ons voorzien van Profilit beglazing K25/60/7 met 16 draads inleg, standaard glasgroen gefigureerd in dubbel verticaal geplaatste uitvoering. Daarnaast is de spouw gevuld met witte lichtdoorlatende isolatie type TIMax GL van Wacotech. Enerzijds zijn de profielen, ten behoeve van de invatting van de glazen Profilit u-balken, van het type 810  en 811/50 (waterslag 50 mm.) in geïsoleerde EV1 Aluminium uitvoering. Anderzijds zijn de onderprofielen voorzien van ontwatering- en beluchtinggaten. Tevens plaatste D&O HR++ isolatieglas in kozijnen AAE.03 (2 stuks), AAE.14 (13 stuks) en AAE.15 (6 stuks) voorzien van 44.2-15-44.2 beglazing.

Geïntegreerde kozijnprofielen

Stijl Architecten koos bij het ontwerp voor een onderbreking in de glazen gevel met een ander type isolatieglas. Daar wist D&O naadloos bij aan te sluiten met geïntegreerde aluminium Profilit kozijnprofielen. Deze profielen bieden namelijk de mogelijkheid om verschillende glassoorten te plaatsen in één en hetzelfde profiel. Een heldere NO kit geeft het geheel daarbij een strakke uitstraling.

We kijken bij dit grote bijzondere project terug op een geweldige samenwerking. Bovendien wensen wij Veth Propulsion, met het nieuwe kantoor en de nieuwe bedrijfshallen, veel succes!

Meer weten over lichtdoorlatende isolatie?

Advies nodig over lichtdoorlatende isolatie in de spouw bij Profilit gevelbeglazing of wenst u een offerte? Neem dan rechtstreeks contact op met Henny Zwier (06-24779225). Meer projecten vindt u op onze productpagina, evenals de unieke eigenschappen.