Lichtdoorlatende isolatie Papendrecht

Locatie: Papendrecht

 

Voor een nieuw kantoor met bedrijfshallen voor Veth Propulsion in Papendrecht is Profilit gevelbeglazing met lichtdoorlatende isolatie in de spouw toegepast. Met behulp van geïntegreerde Profilit kozijnprofielen en HR++ isolatieglas is de gevelbeglazing onderbroken om een doorkijk naar buiten te realiseren. 

 

Hoofdaannemer STATON Bouw realiseerde een kantoorpand dat drie verdiepingen telt en een productieruimte van 8000 vierkante meter. D&O verzorgde de Profilit gevelbeglazing van de begane grond en de eerste verdieping met een totaaloppervlak van 240 m². Bij dit nieuwbouwproject is vooral ingezet op duurzaam en verantwoord bouwen.

Lichtdoorlatende isolatie gevelbeglazing

Het kantoor werd door ons voorzien van Profilit beglazing K25/60/7 met 16 draads inleg, standaard glasgroen gefigureerd in dubbel verticaal geplaatste uitvoering. De spouw werd gevuld met witte lichtdoorlatende isolatie type TIMax GL van Wacotech. De profielen ten behoeve van de invatting van de glazen Profilit u-balken zijn van het type 810  en 811/50 (waterslag 50 mm.) in geïsoleerde EV1 Aluminium uitvoering. De onderprofielen zijn voorzien van ontwatering- en beluchtinggaten. Tevens plaatste D&O HR++ isolatieglas in kozijnen AAE.03 (2 stuks), AAE.14 (13 stuks) en AAE.15 (6 stuks) voorzien van 44.2-15-44.2 beglazing.

Geïntegreerde kozijnprofielen

Stijl Architecten koos bij het ontwerp voor een onderbreking in de gevelbeglazing met een ander type isolatieglas. D&O wist een naadloze aansluiting te realiseren met geïntegreerde aluminium Profilit kozijnprofielen. Deze profielen bieden de mogelijkheid om verschillende glassoorten te plaatsen in één en hetzelfde profiel. Een heldere NO kit geeft het geheel een strakke uitstraling.

We kijken bij dit grote bijzondere project terug op weer een geweldige samenwerking en wensen Veth Propulsion, met het nieuwe kantoor en de nieuwe bedrijfshallen veel succes!

Meer weten over lichtdoorlatende isolatie?

Advies nodig over lichtdoorlatende isolatie in de spouw bij Profilit gevelbeglazing of wenst u een offerte? Neem dan rechtstreeks contact op met Henny Zwier (06-24779225). Meer projecten kunt u bekijken op onze productpagina.