Dagopvang zonwering tussen glas

Locatie: Wommels

Centrum De Mik (dagstructurering nieuwe stijl) heeft in het verleden gekozen voor ScreenLine jaloezieën, zonwering tussen glas. 10 jaar later schreef de opdrachtgever er het volgende over:

“Toen ik in 2003 in gesprek raakte met de vertegenwoordiger van D&O Bouwglas en met hem de plannen voor nieuwbouw van een bedrijfspand en woning besprak werd al snel duidelijk dat glas een belangrijke component zou vormen. Ik had altijd al contact met hem en al vele stukken (speciaal) glas verwerkt in mijn vorige woning en tuin. Ik had optie op een stuk grond op het bedrijventerrein in Wommels. Daarbij het plan opgevat om daar een centrum te bouwen voor de dagopvang van jongvolwassenen met een vorm van autisme.

Pieter bracht mij op de hoogte van een nieuw systeem van dubbel glas met daartussen jaloezieën. Ik was direct enthousiast en in het hele ontwikkelingstraject is het steeds overeind gebleven dat dit glas erin zou komen. We zijn inmiddels een flinke periode verder en het pand staat al geruime tijd en we hebben afgelopen jaar het eerste lustrum gevierd van Centrum de Mik.

Zonwering tussen glas

De ramen met ScreenLine, zonwering tussen glas, zijn nog steeds een zeer waardevol deel van het concept en geven ons dagelijks veel comfort. We gebruiken ze o.a. in de keuken en daar kun je spelen met het licht en is het bijzonder hygiënisch. Een deel van onze doelgroep heeft soms last van overprikkeling door licht en met het verstellen van de jaloezieën kun je dit eenvoudig verhelpen.

Naast de screenline ramen zijn ook vele panelen uitgevoerd in colorbel panelen (glas in kleur). De combinatie is nog steeds heel fris en praktisch en kleurrijk. De investering was toen een hele ‘hap’ maar als je in de tijd terugkijkt dan kun je met dit prachtige materiaal spreken van een van de meest gebruiksvriendelijke aspecten van het gebouw. Tel daarbij het zeer waardevolle meedenken van D&O en de erg goede nazorg die welkom was in een toch wel moeizaam bouwproces . Glashelder!

~ AnneJan de Vries, Centrum De Mik, Wommels

Voor een dagopvang dus de ideale oplossing om zonwering tussen glas te plaatsen, daar de ramen op deze wijze gemakkelijk en snel te reinigen zijn. De zonwering blijft stofvrij en langer mooi. Voor de bediening van de zonwering tussen glas kunt u kiezen voor een knop of een koord. Naast de zonwering tussen glas zijn er colorbel panelen (glas in kleur) geplaatst. De combinatie vinden wij nog steeds heel fris, praktisch en kleurrijk.