Driedubbel glas in ‘De Waard tent’

Locatie: 't Kulkje Vlieland


Driedubbel glas in een ‘De Waard tent’? Uiteraard niet in combinatie met tentdoek, maar wel in samenspel met hout en glas in een recreatiewoning. De woning, genaamd ’t Kulkje, bestaat voornamelijk uit een dak, dat oogt als een zwevend dak. Het ontwerp is gerelateerd aan de alom bekende klassieke tent en past zorgvuldig in het mooie duinlandschap van Vlieland.

“Het souterrain ligt verborgen in het duin, daarop bevindt zich een transparante woonverdieping en een robuuste kap die geborgenheid biedt voor de slaapkamers.”
~ Adviesbureau Lüning ~

Borren Staalenhoef Architecten is de architect achter deze luxe vakantiewoning, welke in 2017 is opgeleverd, terwijl Bouwbedrijf Dick Visser van Vlieland het project uitvoerde. Adviesbureau Lüning verzorgde het constructief ontwerp en de hoofdberekeningen van de houtconstructie en stabiliteitselementen. D&O Bouwglas plaatste het driedubbele isolatieglas in houten kozijnen, waardoor een samensmelting met de omgeving is gecreëerd. Ieder stuk isolatieglas in vakantiewoning ’t Kulkje heeft een andere afmeting. De structurele beglazing geeft de glazen gevel een ‘volglazen’ aanblik.

Driedubbel glas Triple

Het driedubbele glas, ook wel Pilkington Insulight Triple genoemd, wordt vaak toegepast om haar sterke isolerende werking. Allereerst zorgt dit type glas (HR+++) voor een optimale isolatie; de warmte blijft in het huis en de kou buiten de deur. Daarnaast is het van belang dat de rest van de ruimte ook energiezuinig is ingericht. Veelal in combinatie met een geavanceerd ventilatiesysteem. In dat geval kan er optimaal geprofiteerd worden van het rendement.

Vragen over driedubbel glas?

Heeft u vragen over de driedubbel glas, over de toepassing of wilt u direct bestellen? Neem dan contact met ons op.

Meer over ’t Kulkje Vlieland

Dit project kunt u tevens bekijken op de website van de architect, het adviesbureau en op ’the world’s most visited architecture website’: Arch Daily.

Foto’s: Borren Staalenhoef Architecten | Fotograaf: Pieter Kers