Profilit met isolatie voor sportcomplex

Locatie: Assendelft

Dat Profilit in combinatie met isolatie geschikt is voor een sportcomplex, bewijst dit project aan de rand van woonwijk Saendelft (Assendelft).

Om specifiek te zijn is voor de kleedkamers van de accommodatie Pilkington Profilit K 25/60/7 met 16 draadsinleg en TiMax isolatie in de spouw toegepast.

Veel daglicht met Profilit en isolatie

Met de 2,5 meter hoge raampartij creëren we natuurlijk licht, maar geen zicht. Dus ook geen inkijk. Architect Kuiper Steur, die de keuze maakte voor het lichtdoorlatende Profilit, zegt hierover op hun website:

“De gevel van de kleedkamers is geheel uitgevoerd in translucente glaspanelen die enerzijds veel daglicht verschaffen in deze ruimten maar ’s avonds licht ‘uitstralen’ naar buiten.”

Niet alleen zorgt de hoge lichtdoorlaat voor veel natuurlijke lichtinval maar ook voor vermindering van kunstverlichting, met als resultaat lagere energiekosten. Door ook nog isolatie in de spouw te plaatsen is het verschil in energiekosten nog groter.

Duurzaam en tijdloos

Architecten maken de keuze voor dit glassysteem ook vanwege de goede combinatie van esthetiek en efficiëntie. Daarnaast is Profilit beglazing een duurzaam en tijdloos glasproduct. Dat is voor dit type project natuurlijk zeer gewenst.

Het profielglassysteem voldoet verder aan verregaande eisen die worden gesteld op het gebied van zonwering, thermische isolatie, geluidsisolatie of duurzaamheid en milieu.

Sportcomplex Saendelft

De nieuwbouw van atletiekvereniging Lycurgus is een eerste stap in het realiseren van groot sportcomplex op sportpark Omzoom in Saendelft (Assendelft). Ze realiseren kleedkamers, een kantine, fysiotherapieruimte, krachthonk en opslagplaats. Op een later tijdstip zal er nog een indooratletiekbaan verrijzen. Dit alles in opdracht van Stichting Beheer Provily sportpark.

Opdrachtgever: Bouwbedrijf van der Gragt.

Meer vergelijkbare projecten bekijken? Hier een selectie:

 Vragen over Profilit met isolatie?

Heeft u vragen over dit project of over Profilit beglazing? Neem dan rechtstreeks contact op met onze senior accountmanager, Henny Zwier (06-24779225).