Okapane isolatiemateriaal voor Profilit

Locatie: Apeldoorn

Okapane is een isolatiemateriaal dat in combinatie met Profilit profielglas (K22/60/7) is toegepast bij de nieuwbouw van JT Bioscopen in Apeldoorn. De Nederlandse bioscoopketen heeft meerdere vestigingen in Nederland en is in 2016 overgenomen door VUE International.

Het 4 meter hoge Profilit glas, met in de spouw aangebracht isolatiemateriaal, is door ons eigen team van gecertificeerde glaszetters geplaatst. In samenwerking met Architect Breebaart Korver BNA en aannemersbedrijf Draisma is de nieuwe JT Bioscoop “Tivoli” met 6 zalen te Apeldoorn tot stand gekomen.

Okapane

Profilit beglazing

Profilit is een duurzaam en tijdloos glasproduct, te herkennen aan de glazen u-balken. De glazen u-balken zijn er in diverse kleuren, structuren, geven veel licht door en zijn tevens isolerend. Doordat D&O Bouwglas officieel Profilit partner is en daarnaast dit glasproduct dus zo veelzijdig is, kunnen we oneindig veel verschillende wanden maken voor binnen en buiten. Op kleinschalig niveau kan het bijvoorbeeld als scheidingswand in de badkamer. Voor grotere projecten is deze beglazing ideaal als gevelbekleding. En dan is het ook belangrijk dat het goed isolerend werkt. Daarbij gebruikten we voor dit project in Apeldoorn Okapane isolatiemateriaal.

Okapane isolatie tussen Profilit u-balken

Het bij dit project gebruikte isolatiemateriaal Okapane is gemaakt van honingraat-achtige, glasheldere buizen. De plaat is aan beide zijden gelamineerd met een glasvezelweefsel (10mm). De isolatie wordt tussen de meerschalige Profilit u-balken geplaatst. Het glaspaneel met isolatie zorgt voor een optimale, uniforme lichttransmissie in de ruimte, beschermt tegen de zon, maar transporteert nog wel daglicht. Okapane heeft een prachtige kleurweergave, biedt een uitstekende warmte-isolatie Ug-waarde tot 0,9 W/(m²K) en een aanzienlijke verbetering van de geluidsisolatie.

Andere isolatiematerialen in combinatie met Profilit

Naast Okapane is ook Wacotech TIMax een isolatiemateriaal dat in combinatie met Profilit geplaatst kan worden. Dit isolatiemateriaal is gebruikt bij een gymlokaal te Rotterdam. Ook Isoflex Moniflex is een isolatietoepassing voor Profilit beglazing. Vraag onze projectmanager Henny Zwier naar de verschillen. U kunt hem rechtstreeks benaderen op (06) 24 77 92 25 of door een e-mail te sturen naar henny@dogroep.nl.