Nova Zembla foto op glas geprint

Locatie: Amsterdam

Bij dit project is een landkaart van Nova Zembla als foto op glas geprint. Het wordt als regen-, en windscherm gebruikt bij een woon- en werkcomplex in Amsterdam. Het glas heeft een totale oppervlakte van 18 m² met een afmeting van 4000 x 4500mm.

Foto op glas

Architect Hans Oudendorp van Architect BNA.nl kwam met het idee om de bekende Kaart van Nova Zembla uit 1601 met daarop de route van Willem Barentsz op hardglas te laten printen en dit te plaatsen boven de hoofdentree van het woon-en werkcomplex Nova Zembla Lofts in Amsterdam.

Willem Barentsz was een Nederlandse ontdekkingsreiziger en zeeman, die drie reizen maakte om de Noordoostelijke Doorvaart te vinden, waarbij hij de kusten van Nova Zembla verkende en Bereneiland en Spitsbergen ontdekte.

Foto op glas geprint Nova Zembla 01

Bevestiging foto op glas

De ophanging van 6 grote glazen panelen aan het Poortgebouw Nova Zembla Lofts is bevestigd in stalen kokers die met staalstrippen vastgelast zijn. Alles is gecoat in kleur, één en ander in samenspraak met aannemer De Geus Bouw uit Noord-Scharwoude. Vanaf het dakterras en vanaf de woontoren hebben de bewoners zicht op de prachtige print.

Buitenbeglazing

Daarnaast is door D&O in het trappenhuis gelaagd 88.2 glas geplaatst in Reynaers aluminium kozijnen. De buitenbeglazing in het trappenhuis biedt de gebruikers van het complex veel licht en een goede bescherming.

Ook een foto of schilderij op glas?

Heeft u een foto of schilderij die u op glas wil laten printen? Bijvoorbeeld op een glazen deur in uw kantoorpand, op de terrasafscheiding bij u thuis of misschien zelfs voor een monument? Neem gerust contact met ons op. Wij van D&O denken graag met u mee. Zo kunnen we de gewenste foto of schilderij ook printen op UV-bestendig glas. Maar ook kunt u ook bij ons terecht voor glas in lood. Alles voor dat perfecte eindresultaat.