Profilit u-glas Rotterdam in gymlokaal

Locatie: Rotterdam

Bij het gymlokaal van de Hildernisseschool in Rotterdam hebben we Profilit u-glas K25/60/7 geplaatst als gevelbeglazing. Het Profilit u-glas voorziet het gymlokaal nu van natuurlijk daglicht en een stuk privacy. Wat ook niet onbelangrijk is: het levert de school een leuke energiebesparing op. Het betrof hier de renovatie van het bestaande gebouw. 

Profilit u-glas Rotterdam met isolatie

De keuze voor profilit u-glas wordt in eerste instantie vaak gemaakt omdat het Profilit u-glas voldoet aan eisen die worden gesteld op het gebied van zonwering, thermische isolatie, geluidsisolatie of duurzaamheid en milieu. Daarnaast geeft het de ontwerper mogelijkheden om met dit glasproduct architectonische accenten aan te brengen.

Profilit-u-glas-Hildernisseschool 3

Het Profilit u-glas zorgt voor natuurlijk daglicht (geen hinderlijk zonlicht in het gymlokaal en geen extra kunstmatige verlichting nodig) en heeft een lage u-waarde. Bij dit project was naast de privacy ook de energie-efficiëntie van belang, en om hierin nog een hoger resultaat te behalen is tussen de al dubbelschalige beglazing ook nog isolatiemateriaal geplaatst. De architect koos voor het isolatiemateriaal TIMax (van Wacotech), zeer dun, gesponnen glasvezels die worden voorzien van een lichtecht bindmiddel en geweven in zeer licht en transparant gesponnen glas. Het isoleren van de gevelbeglazing zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om het lokaal te verwarmen. Zo biedt het Profilit u-glas een duurzame en tijdloze oplossing ineen!

Projecten met Profilit u-glas

Dit project met Profilit u-glas is in samenwerking met Korteknie & Stuhlmacher Architecten en Sprangers Bouwbedrijf uitgevoerd. De foto’s hieronder geven een beeld van hoe het Profilit u-glas in combinatie met gewoon blank glas is geplaatst. Bekijk ook het project: Profilit beglazing sportcomplex, waarbij niet gekozen is voor isolatie tussen het glas maar voor gewoon de standaard helder variant. De foto’s geven het verschil goed weer maar meteen ook de veelzijdige mogelijkheden.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit project? Neem dan gerust contact met ons op! Of bel rechtstreeks met onze accountmananger, Henny Zwier, op tel. (o6) 24 77 92 25.