Profilit Antisol voor buitentrappenhuis

Locatie: Amsterdam

Pilkington Profilit™ Antisol is profielglas met een zonwerende coating. Dit is toegepast bij een buitentrappenhuis van staal in de binnentuin van een nieuwbouwproject (146 zelfstandige studentenwoningen) in Amsterdam.

Project: Antisol buitentrappenhuis

Om in onze hoofdstad profielglas te mogen plaatsen is altijd een uitdaging gezien de beperkte ruimte die de binnenstad biedt. Vaak duiden we dit aan met ‘werken op een postzegel’. Met een torenkraan werden zowel de hoogwerker als het profielglas over het vijf verdiepingen hoge complex in de gemeenschappelijke binnentuin neergezet zodat wij goed en op een veilige manier ons werk konden doen.

Antisol zonwerende coating

Het stalen buitentrappenhuis is door ons voorzien van Profilit beglazing. Voor het binnenblad is gekozen voor het standaard Profilit crepi K25/60/7 16 draadinleg en voor het buitenblad met een zonwerende coating, genaamd Antisol. De coating verlaagt de totale zonne-energie transmissie (G-waarde) van de beglazing. Hoewel de Pilkington Profilit ™ Antisol coating brons is van kleur, kan een zichtbaar hoge lichttransmissie (percentage licht dat wordt doorgelaten) worden gehandhaafd. Eén van de eisen van opdrachtgever Woonstichting De Key. Het profielglas is geplaatst met een radius van 1560 mm in de geïntegreerde boven- en zijprofielen van de staalconstructie.

De ronde vorm van het trappenhuis sluit goed aan bij de 19e-eeuwse uitstraling van het gebouw zelf en de aangrenzende bebouwing.  Het gehele nieuwbouwproject is door Bot Bouwgroep uitgevoerd.

Profilit gebogen geplaatst

Meer lezen en zien? Bekijk dan tevens ons project in Monnickendam. Heeft u vragen over dit project of over het product Profilit beglazing (u-glas) met of zonder een zonwerende coating als Antisol? Neem dan rechtstreeks contact op met onze senior projectmanager Henny Zwier op: 06-24779225.