Glazen gevel walproject A1 Amersfoort

Locatie: Amersfoort

De glazen gevel van Prins Casting & Forgings is een blikvanger in het walproject aan de A1 bij Amersfoort. Daarnaast beschermt de geluidswal met bedrijven de achterliggende woonwijk tegen de geluiden die het verkeer met zich meebrengt.

Het hoofdkantoor van Prins, gespecialiseerd in de productie en levering van giet-en smeedwerk, bestaat uit 2 hallen van 12 meter hoog, met daarin een opslagruimte en expeditie. Bovenop de geluidswal bevinden zich de kantoren, welke vanaf de snelweg dus goed zichtbaar zijn.

Prins is één van de drie bedrijven, naast Glassolutions Saint Gobain en AddComm, die als het ware in de wal zijn gebouwd. Smink Vastgoed is de opdrachtgever van de drieluik walprojecten op het bedrijventerrein.

 

Glazen gevel is Profilit beglazing

D&O Bouwglas is door Dijkham Bouw gevraagd, om naar het ontwerp van Ebbens Architecten NBA, de glazen gevel van de kantoren te voorzien van Profilit beglazing. In de eerste plaats omdat we met de constructieve glazen u-balken een gevelbeglazing creëren die lichtdoorlatend en isolerend is. In de tweede plaats omdat het profielglas ook leverbaar is met een warmtewerende coating.

Om specifiek te zijn is uit het leveringsprogramma gekozen voor Profilit K25/60/7 ten behoeve van de buitenbalk en K25/60/7 met een warmtewerende coating Plus 1.7 (Low E) op de binnenbalk. Daarnaast zijn de de aluminiumprofielen voor de invatting van de glazen balken geïsoleerd uitgevoerd.

In totaal beslaat de glazen gevel zo ongeveer 220 strekkende meter Profilit met een hoogte van 2.20 meter.

Veelzijdigheid Profilit profielglassysteem

Door de veelzijdigheid van het Profilit profielglassysteem kan men bij projecten ook voldoen aan de eisen die er zijn op het gebied van geluidsisolatie of duurzaamheid en milieu. Niet alleen zijn de glazen u-profielen onderhoudsarm, maar ook voorhanden in verschillende structuren en kleuren. Bovendien zorgt de hoge lichtdoorlaat voor veel natuurlijke lichtinval en vermindering van kunstverlichting, met als resultaat lagere energiekosten. Tot slot is Profilit een uniek systeem vanwege de goede combinatie van esthetiek en efficiëntie.

Vragen over een glazen gevel of over Profilit?

Mocht u vragen hebben over dit type glas neem dan rechtstreeks contact op met onze senior accountmanager, Henny Zwier (06-24779225). U kunt indien gewenst, meer projecten bekijken op onze productpagina.