PC torens Franeker

Locatie: Franeker

PC torens Franeker met glazen toegangsdeuren is een project ter ere van het 150-jarig jubileum van de PC.

‘It Sjûkelân’ lijkt op de meeste dagen van het jaar op een gewoon grasveld met twee torens midden in de stad Franeker. Niets is minder waar.

Voor de jaarlijkse PC wordt dat gewone grasveld omgebouwd tot de grootste kaatsarena ter wereld. Tribunes worden gebouwd, lijnen gelegd en het veld geprepareerd. Op de 5e woensdag van juli, of de 1e woensdag van augustus, is It Sjûkelân er klaar. Dan proeven honderden liefhebbers de sfeer van het deze unieke sport: hét kaatsen.

De oudste jaarlijkse sportklassieker van Nederland én tevens de grootste kaatspartij ter wereld wordt al sinds 1853 verkaatst. Daarom verrees 150 jaar na dato een monument op ‘It Sjûkelân’. Twee markante PC torens, waardoor het fenomeen PC een vast en fysiek te aanschouwen symbool kreeg.

PC torens Franeker

D&O Bouwglas realiseerde voor de Koninklijke Permanente Commissie der Franeker Kaatspartij glazen deuren en panelen in gehard 12 mm dik veiligheidsglas. Weliswaar ook goed om te melden dat de architect Rein Hofstra verantwoordelijk is voor het ontwerp en aannemer Friso Bouwgroep Leeuwarden voor de bouw van de torens.

Vragen over de glazen deuren in de PC torens Franeker?

Heeft u vragen over dit project neem dan gerust contact op met Roland Douma van D&O Bouwglas. Telefonisch bereikbaar op: 0517 – 39 25 32.