Profielglas in appartementencomplex

Locatie: De Adelaar | Hoogeveen

Het groene profielglas in dit appartementencomplex sluit prachtig aan bij de parkachtige omgeving waar dit gebouw staat. Daarnaast bezorgt de natuurlijke lichtinval de bewoners een veilig gevoel wanneer ze gebruik maken van de fietsenstalling. 

Voordat het appartementencomplex in de wijk Wolfsbos in Hoogeveen werd opgeleverd, ontwierp de architect een samenhangende woonstructuur met 38 huurappartementen en 9 eengezinswoningen. Daarbij heeft de architect rekening gehouden met een subtiele overgang naar de verschillende woningblokken en het achterliggende terrein.

Met de bedoeling om het gebouw toch enigszins te laten opvallen is gekozen voor rode stenen. Dit geeft een warme uitstraling aan het markante gebouw, genaamd “De Adelaar”.

Het veelzijdige profielglas

In de eerste plaats kan men met profielglas oneindig lange buiten- en binnenwanden creëren die isoleren en lichtdoorlatend zijn. In de tweede plaatst kan het profielglassysteem voldoen aan verregaande eisen die worden gesteld op het gebied van duurzaamheid en milieu. Niet alleen zijn de glazen u-profielen onderhoudsarm maar ook verkrijgbaar in verschillende structuren en kleuren. Daardoor biedt het veelzijdige en flexibele toepassingsmogelijkheden voor interieur en exterieur. Verder zorgt de hoge lichtdoorlaat voor veel natuurlijk lichtinval en dus vermindering van kunstverlichting. Om die reden ontstaan er lagere energiekosten. Op grond van dit alles kunnen we zeggen dat het profielglas een veelzijdig systeem is, mede door de goede combinatie van esthetiek en efficiëntie.

Toepassing profielglas

Afhankelijk van de toepassing heeft u de keuze om profielglas als enkele, dubbele, driedubbele of als meervoudige beglazing te laten plaatsen. Omdat het bij dit project gaat om een lange gang die de bewoners leidt naar hun fietsenstalling is er gekozen voor dubbele beglazing. Daardoor biedt de glazen wand een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing.

Van de bouw is destijds een timelapse gemaakt en met ons gedeeld.

Bouwpartners

Opdrachtgever: Domesta
Aannemer: Brands Bouwgroep
Architect: Oving Architecten
Timelapse: Bouwwebcam.nl

Interesse is profielglas?

Heeft u ook een project waarbij u profielglas wilt toepassen? Neem dan vooral contact met ons op en vraag naar Henny Zwier.