Profilit glasbouwelementen

Locatie: Staphorst

Op het industrieterrein De Esch in Staphorst heeft Klaas Mulder Verhuur in 2016 een ‘nieuw’ pand laten bouwen op de plek waar eerst een theater was. Het is niet helemaal nieuw omdat gebruik is gemaakt van het geraamte van het oude muziekcentrum “Vredenburg” te Utrecht, ook wel “de rode doos” genoemd. 

Een jaar eerder werd Vredenburg gesloopt waarbij het stalen geraamte voor hergebruik beschikbaar kwam. Hoe mooi om te zien dat bouwmaterialen opnieuw worden ingezet in hetzelfde systeem. Daarmee een prachtig voorbeeld van wat we vandaag de dag de kringloopeconomie of circulaire economie noemen.

Huls Architecten uit Staphorst ontwierp het gebouw en toverde de rode doos om in een grijze bedrijfshal met prachtige glasbouwelementen in de gevel verwerkt.

Profilit glasbouwelementen

De mooie entreegevel is voorzien van Profilit glasbouwelementen. Dit type glas, ook wel profielglas genoemd, bestaat uit onderhoudsarme u-profielen en is verkrijgbaar in verschillende structuren en kleuren. Bekijk eventueel daarvoor het leveringsprogramma. De hoge lichtdoorlaat zorgt niet alleen voor veel natuurlijke lichtinval en vermindering van kunstverlichting, maar brengt ook lagere energiekosten met zich mee.

In de eerste plaats is bij deze bedrijfshal Profilit K25/60/7 in dubbele uitvoering met 16-draadsinleg geplaatst. In de tweede plaats zijn aluminumprofielen type 810 en 811 met waterslag 50 mm gebruikt. Tot slot is dit alles gecombineerd met een vliesgevel.

Op de foto’s ziet u hoe de verschillende glassoorten perfect bij elkaar passen. Klaas Mulder Bouwbedrijf heeft het pand voor het gelijknamige verhuurbedrijf gebouwd.

Meer informatie over glasbouwelementen

Voor meer informatie kunt u de brochure Profilit beglazing downloaden. Bekijk ook onze productpagina Profilit beglazing en de veelzijdige projecten daarbij. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!